Helyi közélet

2012.04.03. 10:26

Több ezren tapsoltak a Nyírségnek

Nyíregyháza - Március 31-én a Nyírség Táncegyüttes ismét elsöprő sikerrel képviselte Nyíregyháza és Szabolcs megye folklórját Budapesten, a 40. Országos Táncháztalálkozón.

Nyíregyháza - Március 31-én a Nyírség Táncegyüttes ismét elsöprő sikerrel képviselte Nyíregyháza és Szabolcs megye folklórját Budapesten, a 40. Országos Táncháztalálkozón.A csoport ezúttal a nagyecsedi Bódi Famíliával együtt lépett föl a Rögtönzések című gálaműsorban, melyet a Martin György Néptáncszövetség rendezett a 40 éves táncházmozgalom és az 1983-ban elhunyt, kiemelkedő jelentőségű néptánckutató, Martin György születésének 80. évfordulója tiszteletére a Budapest Sportarénában.

Az ország 6 legjobb táncegyüttesét felvonultató reprezentatív gálaműsorban a nyíregyházi táncosok és a nagyecsedi hagyományőrzők műsorát mintegy 5-6 ezer ember tapsolta meg. Az előadás különlegessége, hogy a hagyományos cigánytáncoka botoló és a cigányos csárdás együtt jelent meg a színpadon az ecsediek és a cigánytánccal hosszú évek óta foglalkozó nyíregyháziak lábán!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában