Helyi közélet

2012.04.03. 10:17

Vendégségben a minisztériumban

Tiszavasvári – A civilek is lépésre szánták el magukat, hogy Tiszavasvári járási központ legyen.

Tiszavasvári – A civilek is lépésre szánták el magukat, hogy Tiszavasvári járási központ legyen.Miután a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium elkészítette koncepcióját a járások kialakításáról, örömmel értesültünk róla, hogy a törvénytervezet szerint városunkban kap otthont az új államigazgatási központ. Külön öröm volt számunkra, hogy ezt dr. Karakó László országgyűlési képviselő is támogatta – tájékoztatta lapunkat Kovács Tibor tiszavasvári lakos.

– Helyi lakosként természetesnek is vehetjük, hogy a döntés előkészítői így határoztak, hiszen több mint 20 éve választókerületi központként, a kistérségi társulás székhelyeként, az egészségügyi szakellátás, szociális alap- és szakellátások tekintetében is, valamint számtalan államigazgatási feladat kistérségi vagy több településre kiterjedő hatáskör gyakorlójaként számos speciális feladatellátásban vesz részt a város. Az utóbbi napokban azonban sajnálattal vettük tudomásul, hogy felvetődött Tiszalök járásközponttá való kialakítása is.

Átadták a levelet

– Úgy döntöttünk, hogy mi, Tiszavasvári lakói is hallatjuk a hangunkat településünkért. Több hetes egyeztetés után március 21-én fogadott bennünket dr. Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Területi Közigazgatásért és Választásokért Felelős Államtitkárság államtitkára, valamint dr. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter. A jó hangulatú találkozókon mindkettőjüknek átadtuk a helyi közvéleményben ismert és támogatott levelet Tiszavasvári járásközponttá válása érdekében, valamint egy Tiszavasvárit bemutató, általunk összeállított anyagot. Március 23-án dr. Vinnai Győző kormánymegbízottnak is személyesen adtuk át a fent említett dokumentumokat Nyíregyházán.

Semmi nem dőlt el

– A tájékoztatásuk szerint még semmi nem dőlt el, hiszen a járásokkal kapcsolatos törvénytervezet és a kormányrendelet még kidolgozás alatt van, s a KIM a szakmaiságot, a racionalitást helyezi előtérbe. A kormány célja továbbra is egy olyan egyablakos ügyintézés kialakítása, amely hatékonyan és az állampolgárokhoz a lehető legközelebb tudja kiszolgálni az igényeket, vagyis „a szolgáltató, jó állam” megteremtése. S mi nagyon reméljük, hogy ez Tiszavasváriban lesz – tette még hozzá Kovács Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában