Helyi közélet

2012.04.06. 12:46

Világbajnokságra készül az Everdance

Nyíregyháza - Nem mindennapi lehetőséghez jutott a nyíregyházi táncos csapat, az Everdance: meghívást kaptak a kanadai Montrealban megrendezendő tánc világbajnokságra.

Nyíregyháza - Nem mindennapi lehetőséghez jutott a nyíregyházi táncos csapat, az Everdance: meghívást kaptak a kanadai Montrealban megrendezendő tánc világbajnokságra.A szervezők a legnagyobb videómegosztó portálon figyeltek fel a 2011-es Csillag születik felfedezettjeire, és személyesen keresték meg őket, hogy meghívják a csapatot a világ rendezvényre, ahol így ők képviselhetik Magyarországot. Az 5 kontinensről érkező több mint ezer profi táncost felvonultató esemény a világ egyik legrangosabb táncversenye, ahol ráadásul a világhírű cirkusz-színház, a Cirque du Soleil keres csapatokat a legújabb szuperprodukciójához, a Michael Jackson The Immortals-hoz, Mindez azt jelenti, hogy csapatszinten először az Everdance-nek adódik meg a lehetőség hogy bekerüljön a 3000 művészt foglalkoztató Cirque du Soleil-be.

Nagyobb tánckar, nagyobb látvány

A társulat éppen ezért immáron egy 20 főt felvonultató tánckarral készül az eseményre. A koreográfus Takács Péter azt mondja, egy eddig még nem látott, rendkívül látványos, „Everdance stílusú” produkcióval készül a világversenyre.

„Egy nagyobb tánckar nagyobb látványt ad. Sokkal lendületesebb, szó szerint a nézőt a székéhez bilincselő produktummal készültünk, melynek a bemutatóját a magyar közönség is megcsodálhatja majd több helyszínen is. És mi növelné jobban az országimázst, mint hogy a magyar autentikus néptánc eme formáját vigyük ki a világba? Biztos vagyok abban, hogy óriási sikere lesz a táncunknak, hiszen ilyen formában, ennyi emberrel még senki nem hódította meg a föld nyugati féltekét” – mondja Takács Péter.

A megmérettetésre 2012 júliusában kerül sor, addig is a tánckar azon dolgozik, hogy a tengerentúlon is megismerjék, milyen is az Everdance stílus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában