Helyi közélet

2012.05.04. 08:15

A kenguruk földjén táncolt a 4 for Dance

Nyíregyháza - A 4 for Dance tagjainak régi vágya vált valóra azzal, hogy eljutottak Ausztráliába: a nyíregyházi táncosok hat hetet tölthettek el nemrégiben a távoli kontinensen.

Nyíregyháza - A 4 for Dance tagjainak régi vágya vált valóra azzal, hogy eljutottak Ausztráliába: a nyíregyházi táncosok hat hetet tölthettek el nemrégiben a távoli kontinensen.Számos kalandban volt részük – talán még többen is, mint amire számítottak. – A londoni Heathrow repülőtéren elnéztük a Melbourne-be tartó járatunkat, és rossz gépre szálltunk – volna, ha nem késik a gép – mesélte lapunknak Illés Dániel, az együttes egyik tagja.

– Amelyik géppel mennünk kellett volna, már régen a levegőben volt, amikor felhívott bennünket a menedzserünk, s kiderült a tévedés. Szerencsére az a járat, amire vártunk, késett, így volt időnk átíratni a jegyünket a következő gépre. Így egy kis késéssel, de szerencsésen megérkeztünk, és ezt meg is ünnepeltük: kengurusültet ettünk, ami meglepően finom volt. Ezzel viszont a bajok nem értek véget: az a kisbusz, amit kaptunk, kétszer is lerobbant. Mint a négyen „nagy technikai szakértők” vagyunk, így elkelt a segítség, de az ausztrálok hál istennek nagyon kedvesek voltak. Az egyik esetben fellépésről tartottunk visszafelé, s amikor elromlott az autó, fekete nadrágban, feket mellényben voltunk kénytelenek az út szélén várni, amíg arra jön valaki.

Úgy viselkedtünk egyébként, mint a buta turisták: délben mentünk úszni, ám egy egyszerű városnézés alatt égtünk le teljesen. A fellépések viszont nagyon jól sikerültek! Sokan voltak ránk kíváncsiak, a táncházra például minden néző ottmaradt és egy zenekart is szereztek, akik magyar népzenét játszottak. Ausztrália után Erdély következett: Székelyudvarhelyen és Sepsiszentgyörgyön léptünk fel, utóbbi rendezvényen, ahol koncertet adott az Omega is, 10–15 ezer ember előtt táncoltunk – mondta Illés Dániel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában