Helyi közélet

2012.05.09. 12:17

Fóliasátor, faaprítékoló, biomassza-kazán megvalósulása a Nyírbogáti Önkormányzatnál

Nyírbogát - A Nyírbogáti Önkormányzat pályázatot nyert a szociális földprogramban, melynek keretében 1 millió 400 ezer forint értékben fólia sátrat épített a már meglévő fóliasátor mellé, amelyet fűteni is fognak.. Itt az Önkormányzat szükségletének megfelelően nevelik meg a zöldség és dísznövény palántákat. A szociális földprogram keretében 6 főt alkalmaznak, melynek munkabérét szintén az állam támogatja.

Nyírbogát - A Nyírbogáti Önkormányzat pályázatot nyert a szociális földprogramban, melynek keretében 1 millió 400 ezer forint értékben fólia sátrat épített a már meglévő fóliasátor mellé, amelyet fűteni is fognak.. Itt az Önkormányzat szükségletének megfelelően nevelik meg a zöldség és dísznövény palántákat. A szociális földprogram keretében 6 főt alkalmaznak, melynek munkabérét szintén az állam támogatja.A belügyminisztériumi biomassza-kazán program keretében pedig 3 millió 200 ezer forint támogatást nyert önkormányzatunk apríték tüzelő kazán, aprítékológép beszerzésére, kazánház és apríték-tároló kialakítására. Ilyen módon az Önkormányzati konyha gázkazánját fatüzelésű kazánra váltottuk ki. Önkormányzatunk beszerezte, és beépítette a kazánt, és a fa aprítékoló is beszerzésre került.

A program keretében 2 fő fűtő foglalkoztatása is megvalósul. Célunk a minél nagyobb szintű önellátás és foglalkoztatás megvalósítása. Reményre van arra, hogy önkormányzatunk ezen programokat hamarosan egy szociális szövetkezetbe tudja majd szervezni. A megújuló szociális szövetkezetekről korábban Dr. Simon Miklós polgármester, országgyűlési képviselő úr már a sajtóknak tájékoztatásul elmondta, hogy a szociális szövetkezetek az adott települést próbálják önellátóvá tenni, keretet ad Start közmunkaprogramnak.

A törvénymódosítás közhasznú szervezetté nyilvánítja a szociális szövetkezeteket. A szociális szövetkezetek megkapják azokat az eszközöket, amit a közmunkaprogramban használtak. A szociális szövetkezetek a tervek szerint megyénkben több ezer embernek adnak majd folyamatos munkát, legfőbb azoknak, akik a legnehezebb helyzetben vannak. Eddig közel 300 szociális szövetkezet jött létre az országban, de a kormány célja 800 létrehozása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában