Helyi közélet

2012.05.23. 16:24

Január óta negyedmilliárd forint értékben foglaltak le csempészett cigarettát Szabolcsban

Nyíregyháza, 2012. május 23., szerda (MTI) - Januártól április végéig összesen több mint 250 millió forint értékben foglaltak le csempészett dohányárut Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a térségi rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője szerdán az MTI-vel.

Nyíregyháza, 2012. május 23., szerda (MTI) - Januártól április végéig összesen több mint 250 millió forint értékben foglaltak le csempészett dohányárut Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a térségi rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője szerdán az MTI-vel.Tamásné Berki Bianka elmondta: a rendőrség több esetben kezdeményezett intézkedést árucsempészettel kapcsolatos ügyekben. A rendelkezésre álló adatok szerint 53 ember ellen indult nyomozás, ezek során összesen 419.547 doboz, ukrán zárjeggyel ellátott cigarettát foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Elsősorban magyar és ukrán elkövetők próbálják meg becsempészni Magyarország területére az illegális dohányárut - ismertette az őrmester. Mint elmondta, a csempészek megjelenésével gyakorlatilag az egész megyében számolni lehet, de a leggyakrabban a kölcsei és a záhonyi határrendészeti kirendeltség illetékességi területén történtek cigarettacsempészettel kapcsolatos bűncselekmények az elmúlt hónapokban.

Az elkövetőket és a lefoglalt cigarettát minden esetben átadják a nyomozás lefolytatására illetékes NAV munkatársainak. A hatóság a dohányáru szállítására használt járműveket adott esetben lefoglalja, és a legtöbb alkalommal súlyos, akár több millió forintos pénzbírságot szab ki - jegyezte meg helyettes szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában