Helyi közélet

2012.05.27. 11:15

Kazinczys diákok csatlakoztak a Rotary eszméjéhez

Nyíregyháza - A napokban tartották azt az avatóünnepséget, melynek során a kazinczys diákok a városban elsőként csatlakoztak a világban jól ismert Rotary ifjúsági szervezetéhez az EarlyAct-hoz.

Nyíregyháza - A napokban tartották azt az avatóünnepséget, melynek során a kazinczys diákok a városban elsőként csatlakoztak a világban jól ismert Rotary ifjúsági szervezetéhez az EarlyAct-hoz.A szerveződés már két iskolában Nyírmeggyesen és Mátészalkán is megalakult. Az EarlyAct küldetése az, hogy jóakaratot, megértést és békét hirdessen diáktagjai aktív részvételén keresztül, hogy elkötelezett állampolgársággal és hatásos vezetéssel javíthassák az iskolájuk, a helyi és globális közösségeik életminőségét.

Az Earlyact klubokat a városban lévő helyi Rotary Club hozza létre és patronálja, támogatja. A magyar Rotary ezzel történelmet is írt Európában, hiszen ma még csak az USA-ban vannak ilyen jellegű szervezetek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában