Helyi közélet

2012.05.16. 12:25

Összefogás egy nemes célért a Nyírségi Vágtán

Nyíregyháza - Csontsűrűséget mérő készülékre gyűjt a Vöröskereszt. 

Nyíregyháza - Csontsűrűséget mérő készülékre gyűjt a Vöröskereszt. A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete tevékenységei között kiemelten nagy hangsúlyt fektet az egészségvédelemre, a megelőzésre, ezért szakképzett önkéntesei segítségével egyre gyakrabban szervez szűrővizsgálatokat a megye egész területén, főleg a településeken szervezett rendezvényeken.

– Szűrővizsgálataink között szerepel vérnyomás, vércukorszint, koleszterinszint testzsír, BMI mérés, melyet bővíteni szeretnénk csontsűrűség méréssel. Az eszköz ára közel négy millió forint, amire a gyűjtést a Nyírségi Vágtán hirdetjük meg – mondta Szarkáné Kövi Márta, a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezetének Igazgatója.

A Nyírségi Vágta immár harmadik alkalommal egyik előfutama a Nemzeti Vágtának. Ezúttal május 27-én rendezik meg Nyíregyháza-Sóstóhegyen, ahol a megyei lovas élet minden szereplőjének, kisebb-nagyobb lovardáknak, lótulajdonosoknak, lovas embereknek  lehetőséget szeretnének adni az induláshoz a Nyírségi Vágta rendezői. Biztosítani szeretnék, hogy az ország szeme láttára mutathassák be tehetségüket, egyúttal hírnevet és dicsőséget szerezve településüknek, mint ahogy azt 2008-ban Suták Vanda Nyíregyháza, 2010-ben pedig Gajdos Zsolt Demecser színeiben tette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában