Helyi közélet

2012.06.28. 13:15

A rendőrök képzését segítő oktatási bázist alakítanak ki Szabolcsban

Nyíregyháza, 2012. június 28., csütörtök (MTI) - A rendőri állomány képzését segítő, komplex oktatási bázist alakít ki Nyírbátorban a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság - mondta el Tarcsa Csaba főkapitány csütörtökön az MTI-nek.

Nyíregyháza, 2012. június 28., csütörtök (MTI) - A rendőri állomány képzését segítő, komplex oktatási bázist alakít ki Nyírbátorban a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság - mondta el Tarcsa Csaba főkapitány csütörtökön az MTI-nek.A tervek szerint a szeptembertől működő, a rendőrség saját forrásából megvalósuló oktatási központban rotációs jelleggel, folyamatosan fogják képezni a rendőri állományt. A rendőrök egyebek mellett intézkedéstaktikát, konfliktuskezelést fognak elsajátítani, pszichológiai szűréseken vesznek majd részt, de itt mérik majd fizikális felkészültségüket is - közölte az ezredes.

Az elméleti felkészítés mellett a gyakorlati képzésre is hangsúlyt helyeznek: várhatóan őszre készül el az új, a központhoz tartozó, a rendőrségi tulajdonban lévő lőtér, ahol rendszeres lőkiképzést fognak tartani. Tarcsa Csaba közlése szerint a nagyjából háromezer fős megyei állomány egyharmadát, azaz mintegy ezer rendőrt képeznek tovább.

A főkapitány az MTI kérdésére elmondta: a megyei rendőr-főkapitányság létszámhelyzettel kapcsolatos problémái megoldódtak, idén több mint 300 rendőr kezdte el szolgálatát Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Tájékoztatása szerint jelenleg 150 határrendészt képeznek a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában, ők a végzést követően idén szeptembertől kezdhetik meg szolgálatukat a magyar-ukrán határszakasz kirendeltségein.

Az állomány átlagéletkora 27 év, ami 4-5 évnél nem több gyakorlatot jelent, ezért az önképzés mellett nagyon fontos szerep jut az irányított képzésnek, ebben segít majd a nyírbátori oktatási bázis - tette hozzá Tarcsa Csaba. A képzési központ létrehozásán túl fejlesztik a megyei rendőr-főkapitányság számítástechnikai infrastruktúráját is, ennek megvalósítási költségeit pedig pályázati forrás segítségével finanszírozná a megyei rendőri szervezet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában