Helyi közélet

2012.06.28. 10:34

Állampolgári eskütétel Záhonyban

Záhony - A városban az elmúlt esztendőben 187 határon túli honfitársunk tett állampolgári esküt, míg az idei esztendőben 149 külhonban élő polgártársunkat köszönthették a jeles esemény alkalmából.

Záhony - A városban az elmúlt esztendőben 187 határon túli honfitársunk tett állampolgári esküt, míg az idei esztendőben 149 külhonban élő polgártársunkat köszönthették a jeles esemény alkalmából.A napokban a városháza dísztermében rendezett meghitt hangulatú eskütételi ünnepségen a Záhony közelében fekvő kárpátaljai települések 40 magyar ajkú polgára vett részt. Háda Imre városvezető ünnepi beszédében kiemelte, hogy a határon túli és inneni nemzettársak között a nyelv, a kultúra, a hagyományok, a szokások, a közös történelmi múlt és az őseink iránt érzett tisztelet jelent erős köteléket.

A ceremónián az új állampolgárok egyenként vették át a magyar állampolgárságról szóló tanúsítványt, továbbá a város ajándékát, egy-egy nemzeti színű gyertyát.

Az ünnepelteket a Vassné Oláh Ágnes vezette Aranyősz népdalkör köszöntötte hangulatos műsorával.

Szabó Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában