Helyi közélet

2012.06.30. 15:22

Az időjárási helyzet Európában

Budapest, 2012. június 30., szombat (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: A Földközi-tenger medencéjétől Közép-Európán át Skandinávia keleti részéig anticiklonális hatások érvényesülnek. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően többnyire napos, meleg, nyári idő a jellemző.

Budapest, 2012. június 30., szombat (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: A Földközi-tenger medencéjétől Közép-Európán át Skandinávia keleti részéig anticiklonális hatások érvényesülnek. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően többnyire napos, meleg, nyári idő a jellemző.Ugyanakkor a Norvég-tenger és az Urál előtere fölötti középponttal ciklonok örvénylenek. Emiatt a szárazföld nyugati harmadán és a kontinens északkeleti vidékein sok a felhő, szórványosan előfordul eső, záporeső. Északon, északnyugaton a csúcshőmérséklet általában 12, 20 fok között változik. Ezzel szemben délen és a középső tájakon a délutáni órákra nagyrészt 27, 36 fok közé melegszik fel a levegő, az Ibériai-félsziget délkeleti felén 37, 43 fokot is mérnek.Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé dél, délnyugat felől száraz, egyre melegebb levegő áramlik.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig

Túlnyomóan derült, napos időre lehet számítani, elsősorban az északi és keleti országrészben lehet napközben kevés gomolyfelhő. Csapadék nem várható. A déli, délkeleti szél időnként megélénkül, vasárnap főként az Észak-Dunántúlon és a középső országrészben helyenként megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 16, 23 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 33, 38 fok között várható, a Duna-Tisza köze déli részén lehet néhol ennél melegebb.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában