Helyi közélet

2012.06.28. 14:40

Családi erőforrás központ Nyíregyházán

Nyíregyháza - A gyermekvállalási kedvet szeretné növelni és a gyermeknevelést segíteni a konzorcium.

Nyíregyháza - A gyermekvállalási kedvet szeretné növelni és a gyermeknevelést segíteni a konzorcium.A Nyírségi Nőket Segítő Egyesület és a Kalamáris Egyesület alkotta konzorcium a Nyíregyházán élő fiatalok, fiatal családok számára kíván aktív, igénybe vehető segítséget nyújtani a gyermeknevelés segítésére, a gyermekvállalási kedv növelésére – hangzott el a csütörtök délután tartott sajtótájékoztatón a Tudomány és technika Házában.

A rendezvényen Groska Éva, a Kalamáris Egyesület vezetője, a projekt egyik szakmai megvalósítója elmondta: – Összesen 49 804 746 forint támogatást nyertünk pályázaton. Ebből az összegből ingyenes képzéseket, tanfolyamokat, tanácsadásokat, egyéni és csoportos foglalkozásokat, fejlesztéseket tartunk minden érdeklődő számára. Elindítunk egy Szivességbankot, ahová pénz helyett segítő tevékenységet lehet betenni, illetve kivenni, mint például a gyermekmegőrzés, kerti munka, korrepetálás, kutyasétáltatás stb.

A június 1-től indult szolgáltatások sora folyamatosan bővül, a közeljövőben középiskolákat is meg fogunk látogatni, hogy a fiatal felnőttek körét is bevonhassuk. Mindezeken kívül pedig három városi Családi Erőforrás Napon szórakoztató és közösségi programokkal várjuk az érdeklődő kisgyermekes családokat, mamákat, papákat, gyermekeket, nagyszülőket – nyilatkozta Groska Éva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában