Helyi közélet

2012.06.04. 10:48

Csíkszeredán lépett fel a Harmónia Kamarakórus

Május 23-26. között nagysikerű hangversenyt adott a Harmónia Kamarakórus Szikszainé Dobronyi Erzsébet vezetésével Csíkszeredán a Hargita Megyei Művészeti Népiskola-, Péter Csaba igazgató-és az Acapella kamarakórus meghívására – tájékoztatta lapunkat Papp Istvánné kórustag.

Május 23-26. között nagysikerű hangversenyt adott a Harmónia Kamarakórus Szikszainé Dobronyi Erzsébet vezetésével Csíkszeredán a Hargita Megyei Művészeti Népiskola-, Péter Csaba igazgató-és az Acapella kamarakórus meghívására – tájékoztatta lapunkat Papp Istvánné kórustag.– A hangversenyt a III. Székelyföldi Napok keretében sok-sok kulturális programmal együtt rendezték meg. Műsorunkban az egyházi-, világi műveken kívül magyar szerzők kórusműveit szólaltattuk meg, de voltak a helyszínen különösen meghatározók is: így Kodály-, Bárdos-, vagy Szokolay Ima rontás ellen című műve – utóbbit mintegy hitvalló imádságként a csíksomlyói oltárnál a Duna tv is felvette, üzenetképpen, hogy a szeretet, az együvé tartozó közös gondolkozás az „egész világ magyarjait minden bajtól ójja”.

Énekeltünk a Csíksomlyói Kegytemplomban a Mária szobornál is, melynek legendás híre csodákkal jeleskedő múltja a katolikus élet, a művelődés, a történelmi fejlődés, a nemzeti fellendülés és megerősödés középpontjává varázsolta. Ezt a varázslatot éreztük meg, és hoztuk haza sok-sok más élménnyel együtt, hiszen az énekkar életében ez volt az első hosszabb, jelentősebb út, amely a tervek szerint jövő év tavaszán/nyarán a csíkszeredaiakkal való közös koncerttel folytatódik Nyíregyházán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában