Helyi közélet

2012.06.20. 12:49

Egyházi fenntartásba került a tiszaszalkai iskola

Tiszaszalka - Öt évvel ezelőtt Tiszaszalka, Tiszaadony, Lónya, Mátyus és Vámosatya önkormányzata közoktatási társulást hozott létre, a diákok az évek során a tiszaszalkai Közös Általános Iskolába jártak.

Tiszaszalka - Öt évvel ezelőtt Tiszaszalka, Tiszaadony, Lónya, Mátyus és Vámosatya önkormányzata közoktatási társulást hozott létre, a diákok az évek során a tiszaszalkai Közös Általános Iskolába jártak.A normatív állami támogatás csökkenése miatt viszont az intézmény fenntartása egyre nagyobb feladatot jelent a települések részére, ezért az önkormányzatok hosszas egyeztetés után úgy döntöttek, hogy 2012 szeptember elsejétől az általános iskolát és óvodát a Baptista Egyház tartja fenn.

A szerződés 5 évre szól, s nagyon lényeges, hogy az egyház minden dolgozót tovább foglalkoztat. Az önkormányzatok vállalták, hogy erejükhöz mérten továbbra is minden segítséget megadnak az üzemeltetőnek az intézmény sikeres működtetése érdekében – tájékoztatta lapunkat Lapos István, Tiszaszalka polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában