Helyi közélet

2012.06.05. 18:26

Ezüst minősítés a záhonyi Arany Ősz Népdalkörnek

Záhony - Az elmúlt hétvégén Egerben rendezték meg Ködellik a Mátra… címmel Regionális Népzenei Találkozót és az Országos Citera-zenekari Fesztivált.

Záhony - Az elmúlt hétvégén Egerben rendezték meg Ködellik a Mátra… címmel Regionális Népzenei Találkozót és az Országos Citera-zenekari Fesztivált.A kétnapos rendezvényen közel 90 hazai és felvidéki kórus, népdalkör, zenekar és szólista lépett a pódiumra. A rendező Egri Kulturális és Művészeti Központ, valamint a Cantus Agriensis Kulturális Egyesület a Bartakovics Béla Közösségi Házban nyújtott otthont a találkozónak és a fesztiválnak, míg a díjátadó ünnepséget a történelmi Dobó István téren rendezték meg.

Megyénket az Arany Ősz elnevezésű záhonyi népdalkör képviselte, amely hosszú és fárasztó utazás után szombat délután mutatta be műsorát a népes és zeneértő közönségnek. A határvárosi dalárda által előadott népdalcsokrot Vassné Oláh Ágnes ének-zene tanárnő, kórusvezető tanította be az amatőr művészeti csoport tagjaival. Produkcióját a tekintélyes szakemberekből álló szakmai zsűri ezüst minősítésű diplomával ismerte el.

Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában