Helyi közélet

2012.06.20. 10:26

Hihetetlen, de igaz - több napig a tetőn élt egy kutya!

Nyíregyháza - Kedden az Állatbarát Alapítvány ügyeletes telefonszámára a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség bejelentést tett, és egyben segítséget kért mentős kollégánktól. A bejelentés alapján, a Huszár soron, egy kétemeletes épület felső szintjén egy kutya már 4. napja bezárva, étlen-szomjan tengődik.

Nyíregyháza - Kedden az Állatbarát Alapítvány ügyeletes telefonszámára a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség bejelentést tett, és egyben segítséget kért mentős kollégánktól. A bejelentés alapján, a Huszár soron, egy kétemeletes épület felső szintjén egy kutya már 4. napja bezárva, étlen-szomjan tengődik.A helyszínre érkezve kiderült, hogy a kutyus nem egy lakásban éldegél, hanem több napja az épület tetején „raboskodik”, kitéve az időjárás viszontagságainak, gondoskodó kezek védelmétől távol.

A Katasztrófavédelem kollégái szakszerű közbelépéssel megoldották a magára maradt eb földszintre hozatalát, ügyeletes kollégánk pedig azonnal a Csatorna utca 2. szám alatti Állatotthonba szállította, és ellátta. A kutyust Dodónak neveztük el, körülbelül 8 éves, keverék kan. Dodó általános állapota kielégítő, a mai napon azonban állatorvosi vizsgálaton is átesik, mivel kisebb sérülések tarkítják a testét. Az átéltek ellenére az emberek felé bizalommal közeledik, örül a legkisebb, legkevesebb kedves szónak és érintésnek is.

Egyetlen egy kérdés merül fel ilyenkor az állatvédő ember fejében, hogy hogyan, miképpen lehetséges ez? Hogy, hogy senkinek nem tűnik fel, hogy egy kutya a tetőn él több napja, hogy ha pedig észre is vették, hogy képesek egy szó nélkül továbbhaladni? A helyi lakosság természetesen semmit nem tudott az esetről nyilatkozni, senki nem tudott magyarázatot adni arra, hogy a kutya egyáltalán hogyan juthatott fel az épület tetejére, ahonnan kosaras daru segítségével kellett lementeni, amiből egyértelműen kiderül, hogy lépcsőn, önszántából biztos nem sétált fel a tetőre!?

Reméljük Dodó minél hamarabb megtalálja új gazdiját, és szabadon rohangálhat majd egy kertes ház nagy udvarán, a féltő gazdi, óvó tekintetétől kísérve!

Ezúton szeretnénk megköszönni a Katasztrófavédelem közreműködő munkatársainak segítségét, magabiztos fellépését és nem utolsó sorban állatszeretetüket!

Bővebb információk: Állatbarát Alapítvány

cím: 4400, Nyíregyháza, Csatorna utca 2.

tel: 42/727-736

web: www.allatbarat.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában