Helyi közélet

2012.06.29. 14:00

Lezárult a Nyírségi turistavarázs elnevezésű fejlesztési projekt

Nyíregyháza, 2012. június 29., péntek (MTI) - Lezárult a Nyírségi turistavarázs elnevezésű fejlesztési projekt; a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. csaknem 50 millió forint európai uniós támogatásból alakíthatott ki turisztikai irodát a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen, és javíthatta az idegenforgalmi szolgáltatásokat.

Nyíregyháza, 2012. június 29., péntek (MTI) - Lezárult a Nyírségi turistavarázs elnevezésű fejlesztési projekt; a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. csaknem 50 millió forint európai uniós támogatásból alakíthatott ki turisztikai irodát a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen, és javíthatta az idegenforgalmi szolgáltatásokat.Furkóné Szabó Marianna projektmenedzser a fejlesztés záró sajtótájékoztatóján pénteken elmondta: a támogatási pályázatot a nyíregyházi önkormányzat nyújtotta be, és biztosította az önerőt is, közel 9 millió forintot. Így az elnyert 50 milliós uniós támogatással együtt csaknem 60 millió forintot fordíthattak az idegenforgalom nyírségi fejlesztésére.

Nyíregyházán megalakították a Nyírség Turizmusért Egyesületet is: 70 tagja van a térség önkormányzatai és turisztikai szolgáltatást nyújtó vállalkozásai, szervezetei közül.

A vendégtájékoztatásra kültéri információs terminálokat létesítettek, illetve turisztikai honlapot működtetnek a Nyírség idegenforgalmi helyeiről és nevezetességeiről, hét nyelven.

Jászai Menyhért (Fidesz-KDNP), Nyíregyháza alpolgármestere a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az önkormányzat kiemelt fejlesztési ágazatként kezeli a gyógyturizmust.

Nyíregyházán éppen a héten kapta meg három létesítmény, a Parkfürdő, az Élményfürdő és a Fürdőház a gyógyfürdő minősítést, az önkormányzat legutóbbi ülésén pedig úgy döntött, hogy kezdeményezi a város gyógyhellyé nyilvánítását.

A helyhatóság szakmai befektetőt vár gyógyszálloda építéséhez, amelyhez telket biztosít, maga pedig egy 2,1 milliárdos fejlesztési projektet nyújtott be európai uniós támogatású megvalósításra. Az utóbbi tartalmazza a sóstógyógyfürdői városrész infrastruktúrájának további javítását, központjának bővítését, gyógyászati szolgáltató helyeinek, valamint az ottani állatparknak és a múzeumfalunak a fejlesztését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában