Helyi közélet

2012.06.30. 12:22

Mátyás király udvarában versenyeztünk

Bikal - Nem bántuk meg, sőt nagyon örülünk, hogy öt fős csapatunkkal beneveztünk a Kelet-Magyarország által meghirdetett Lapot a diákoknak (LADIK) országos médiavetélkedőre.

Bikal - Nem bántuk meg, sőt nagyon örülünk, hogy öt fős csapatunkkal beneveztünk a Kelet-Magyarország által meghirdetett Lapot a diákoknak (LADIK) országos médiavetélkedőre.Felkészítő tanárunknak, Moravecz Marianna tanárnőnek hála, mi lettünk a legjobbak a nyíregyházi megyei döntőn áprilisban, így a Csoki News csapata képviselhette Szabolcs (vár)megyét, a jósavárosi Eötvös gyakorlót és nem utolsó sorban a Kelet-Magyarország megyei napilapot a júniusi országos döntőn. A Csoki News-t 3 hölgy és 2 lovagias fiatalember alkotta: Páll Jázmin, Csorba Réka, Lovász Dorina, Tolnai Ferenc, Dajka Dominik.

Király(i) volt az előadás!

Csodálatos élményeket rejtett a bikali reneszánsz élménypark, Mátyás király udvarában persze nem kevés szellemi próbatétel várt ránk. Egy teljes újság kevés lenne, hogy elregéljük összes élményünket a szakavatott krónikásunknak, Palicz István újságírónak és önöknek, kedves olvasók, ezért csak egyetlen, a legszebb pillanatot elevenítjük fel cikkünkben. Azt, amikor a LADIK médiavetélkedő zsűrije előtt alkalomhoz illő ruhában, korhű kiselőadásunkkal bemutatkoztunk:

„Üdv néktek, ó Bikal fiai! Itt vala ama csapat, kik vitézül helyt állanának: Szabolcs vármegye és Nyíregyháza lakói, az Eötvös iskola diákjai. Régi idők emlékezetére gyűltünk itt össze, reneszánsz élmények üdvösségére. Jó katonák, jó vitézek nevet az jövőből merítenének.

Csoki News lészen a mi nevünk, dízel paripával érkeztünk. Barna palotánkra nézve e frappáns név ötlött az eszünkbe.

Selyemhajú, szép úrihöl-gyek, Dorina és Réka szép táncaikkal kényeztetnek. Ó, puha lábuk nyomán forrás fakad, vékony kacsóikon a szem rajta akad. Dominik királyt megkarolják, páncélos testét csókolgatják. Izmos kezében bárd, kard táncol, vasmarkával bárkit leláncol! Tüzes haragja szörnyű vihar, fákat dönt fuvallatával. Jázmin, a szép kedvese, palotánk ékessége. Körötte a szolgálólánykák, kik ruhácskáját ápolgatják.

Az értelem tükröződik szemükben, forró szerelem lángol szívükben. Ám Ferencünk sem volt tétlen, toll forgott a kezében. Remegett a keze, hisz féltette a nyakát, mert e verseny, ha balul üt ki, neki biztos, hogy annyi. Tanárunk Mariann néni, ki felkészítésünket végzi. Szíve mindig értünk dobog, csapatunk körül sürög-forog.

De elég a szóból, döntsön a zsűri, elhallgat a lant, s búcsúzik mindenki.”

Csoki News, Nyíregyházi Főiskola Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, Nyíregyháza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában