Helyi közélet

2012.06.15. 13:54

Megnyitották a víztornyot Sóstón

Nyíregyháza - Az évekig zárva lévő épület tövében egy turisztikai iroda is várja a vendégeket.

Nyíregyháza - Az évekig zárva lévő épület tövében egy turisztikai iroda is várja a vendégeket.Idén januárban jelentették be, péntekre érett valósággá az a projekt, amely az 1911-ben épített sóstói víztorony felújítását és megnyitását, illetve egy új turisztikai iroda létrehozását célozta meg. Az ünnepélyes átadón a nyíregyházi önkormányzat és a Magyar Turizmus Zrt. is képviseltette magát.

A városvezetés nevében Kósa Tímea alpolgármester köszöntötte a vendégeket. – Immáron százegy esztendeje áll itt ez a víztorony, meg lehet nézni, hogy azóta micsoda lendületes fejlődésen ment keresztül Sóstó és Nyíregyháza. Hatalmas öröm az számunkra, hogy átadhatjuk a látogatóknak ezt a víztornyot, ami már évek óta bezárva állt itt Sóstó szívében. Köszönetet jár érte mindenkinek, az ötlet megálmodóitól kezdve a tervezőkön át egészen a kivitelezőkig – mondta az alpolgármester.

Tourinform iroda is létesült

Az impozáns épület tövében egy Tourinform iroda is létesült. Ezzel kapcsolatosan Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatója adott tájékoztatást. – Örömteli, hogy a harminc éves múltra visszatekintő szervezetünk a 137 irodáján felül ma megnyitja a következőt, ami Vásárosnamény után immár a második Szabolcsban.

Az ünnepélyes szalagátvágás előtt utolsóként Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.  ügyvezetője szólalt meg. – A projektre, melynek egyik eleme volt csak ez a sóstói beruházás, szervezetünk 42 millió forint pályázati támogatást nyert el, ehhez jött még az önkormányzat közel 7 és félmillió forintja. A beruházás során szigorú műemlékvédelmi és tűzvédelmi szabályoknak kellett megfelelni, ezért külön elismerés és köszönet jár a közreműködő szakembereknek. Reményeink szerint több ezer olyan vendég érkezik majd ide látogatóba már az idei szezonban, akik a víztorony megcsodálásán és megmászásán túl egyúttal az új Tourinform irodát is felkeresik. Itt a turisták szálláshelyek felől érdeklődhetnek és kaphatnak tájékoztatást, a helyi rendezvények és programok pontos helyszínéről és tartalmáról informálódhatnak.

Zárásképpen a víztorony 1911-re visszanyúló történetének lehettünk fültanúi, majd belülről is megcsodálhatta bárki a megújult épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában