Helyi közélet

2012.06.29. 12:00

MSZP: Ősbűn az egykulcsos adó, gyenge a szociális biztonság

Nyíregyháza - Kétnapos programsorozat keretében járta Szabolcs-Szatmár-Bereget a Magyar Szocialista Párt országos elnökségének két tagja, akik pénteken sajtótájékoztatót tartottak Nyíregyházán.

Nyíregyháza - Kétnapos programsorozat keretében járta Szabolcs-Szatmár-Bereget a Magyar Szocialista Párt országos elnökségének két tagja, akik pénteken sajtótájékoztatót tartottak Nyíregyházán.„Két éve regnál a kormány, világosan látszik, hogy mekkora a különbség a szociáldemokrata típusú válságkezelés és a mostani között. Eredendően rossz a gazdaságpolitika, az ősbűn az egykulcsos adó, mely bevezetése óta a kormány fut a pénze után” – jegyezte meg Kunhalmi Ágnes, hozzátéve: „Az oktatáspolitikát átható államosítással a saját hatalmát viszi el mindenhova a Fidesz, mellyel előkészít egy iskolabezárási hullámot”.

Korózs Lajos sem rejtette véka alá markáns véleményét: „Orbán Viktor lemondott 5 millió emberről, nem kell a miniszterelnöknek a szegény, a beteg, a fogyatékos – ez nyűg. Példátlanul meggyengült az utóbbi időben a szociális biztonság. Becsaptak 3 millió magánnyugdíjpénztári tagot. Ember nincs, aki megmondaná, hogy valójában merre tart a nyugdíjrendszer, annyi ötletelés hangzott el már. Sokakban nem tudatosult még, hogy mi si van most. Csak egy példa: ha egy gépkocsivezető 18 évesen elment az MHSZ-hez, hogy kamionos legyen, és 58 évesen balesetet szenved, mert nem adják meg neki az elsőbbséget, majd amputálni kell a lábát, hiába a 40 év szolgálati idő, nem lehet nyugdíjas, nem jogosult baleseti rokkantnyugdíjra, ilyen ugyanis nincs. Lesz viszont sárgacsekkadó, telefonadó, elektronikus útdíj, biztosítási adó... Harminc új adó ahhoz képest, hogy egyáltalán nem ezt ígérték. Csak Szabolcs-Szatmár-Beregben tízezrek maradnak ellátás nélkül az év második felében. Felfogták ezt? Óriási a baj. Itt tartunk...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában