Helyi közélet

2012.06.20. 13:06

Sikeres emberek a Szabolcs Online oldalain

Ismert, népszerű, sikeres emberek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is szép számmal élnek. Ezt tudjuk, de vajon mennyire ismerjük is őket, akik a gazdaság, a sport, a művészet, az oktatás, az egészségügy, a közélet vagy életünk egyéb területein alkottak maradandót?

Ismert, népszerű, sikeres emberek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is szép számmal élnek. Ezt tudjuk, de vajon mennyire ismerjük is őket, akik a gazdaság, a sport, a művészet, az oktatás, az egészségügy, a közélet vagy életünk egyéb területein alkottak maradandót?Ezért kezdett hiánypótló vállalkozásba a megye napilapja, a Kelet-Magyarország, amikor külön mellékletekben, magazinokban mutat be olyan hölgyeket, férfiakat és fiatalokat, akik nevéhez egy-egy szakmában illetve pályán kimagasló teljesítmény fűződik. Az írásokban portrék rajzolódnak ki, ám a figyelmes szemlélő elé sokkal összetettebb kép tárul. A tiszteletre méltó egyéni teljesítményeken túl egyszerű bölcsességekkel szembesülhetünk, sorra tárul fel a látványos eredmények mögött rejlő háttér.

A megszólalók elismert, népszerű személyek, de nem „celebek”: csöndben végzik munkájukat, és olyan egyszerű titkokat tárnak fel, amelyek bármelyikünk számára segítséget nyújthatnak a hétköznapok akadályainak leküzdésében. Nem volt célunk teljes életutak leírása, és eredmények, sikerek tételes felsorolása sem állt szándékunkban. Ezek a portrék sokkal inkább visszatekintések, számvetéssel elegyített értékelések. A személyes vélemények és vallomások során az általános értékrend fontos elemei köszönnek vissza, s mi annak reményben tesszük közzé ezeket, hogy segítünk a megőrzésükben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában