Helyi közélet

2012.06.10. 10:21

Tisztújító küldöttgyűlést tartott a fehérgyarmati Vöröskereszt

Fehérgyarmat - Tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Vöröskereszt Fehérgyarmat Területi Szervezete.

Fehérgyarmat - Tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Vöröskereszt Fehérgyarmat Területi Szervezete.A térségi ünnepségen megemlékeztek az országos szervezet 131 éves fennállásáról, s az elmúlt négy esztendő szakmai hátterét is sikerült kiértékelni a fehérgyarmati kórház orvosi könyvtárában.

Szarkáné Kövi Márta szerint fontos tudni az embereknek, hogy az elmúlt évek eredményesen zajlottak a fehérgyarmati kistérségben. „Úgy ítéljük meg, s ez már a beszámolókból is kiderült, hogy nagyon sokat tudtunk segíteni a rászoruló embereknek, a szervezet pedig nagyszerű eredményeket tudott felmutatni. Különösen jelentős és rendkívül eredményes ebben a térségben a véradás-szervezési tevékenység, hiszen talán egyedülálló példaként lehet említeni a 49 települést, mivel átlagban a lakosságnak több mint 8% véradó, amikor az országos átlag 5% körül van. A szociális segélyezési tevékenységek szintén jól alakultak az elmúlt években. Viharkároknál tudtunk segítséget nyújtani Kispaládnak, Tunyogmatolcsnak, ahová jelentős építőanyag támogatást juttatunk el. Mindig igyekszünk megtalálni azokat a szükségleteket, hiányokat, ahol szolgáltatni tudunk a lakosságnak. A következő években szeretnénk szervezeti bázisunkat szüntelen erősíteni, hogy minden településen legyen egy csoport, akik segítik majd az aktuális feladatok végrehajtásait. – mondta el a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár- Bereg Megyei Szervezetének megyei igazgatója.

Lőrincz János a Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő korábbi céljait tartja továbbra is szem előtt. „A térségben élő betegek számára biztonságos és magas minőségű egészségügyi szolgáltatás kell folyamatosan nyújtania kórházunknak. Igyekszünk megtartani a korábbi jó tapasztalatokat, miszerint a társszervezetekkel, hatóságokkal szorosabban együttműködjünk, ahogy tesszük ezt a Magyar Vöröskereszttel is. Ezen tapasztalatok, illetve együttműködések jegyében mindenben segítjük a Vöröskereszt munkáját, többek között megyei, ifjúsági, valamint véradó ünnepségekre történő utaztatásokban, ezek mellett helyet biztosítunk a városi véradásoknak, amiknek a szervezésében ugyancsak fontos szerepet töltünk be. Továbbá a Vértranszfúziós Osztály működtetésével biztosítjuk a térségi lakossági véradások meglétét. A vöröskeresztes bélyegek eladásában, s a betegek karácsonyi ajándékozásában úgyszintén kivesszük a részünket, dolgozóinknak még a véradásért szabadnapot is biztosítunk. A most lezajlott tisztújító ünnepségen én kaptam meg a terület elnöki titulust, mely pozíció szintén arra fog sarkallni, hogy a legjobb tudásommal, más szemléletben, másképpen, de segítsem a Magyar Vöröskereszt munkáját.”- tette hozzá Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő ügyvezető igazgatója.      

  - Széles Szabolcs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában