Helyi közélet

2012.06.15. 13:12

Új Tourinform-irodát adtak át Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn

Nyíregyháza, 2012. június 15., péntek (MTI) - Átadták Szabolcs-Szatmár-Bereg megye harmadik Tourinform-irodáját pénteken Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn. Az ide érkező turisták tájékoztatását szolgáló iroda a műemlék jellegű, mintegy 50 millió forintból felújított sóstói víztoronyban kapott helyet.

Nyíregyháza, 2012. június 15., péntek (MTI) - Átadták Szabolcs-Szatmár-Bereg megye harmadik Tourinform-irodáját pénteken Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn. Az ide érkező turisták tájékoztatását szolgáló iroda a műemlék jellegű, mintegy 50 millió forintból felújított sóstói víztoronyban kapott helyet.Kósa Tímea alpolgármester az ünnepélyes megnyitón elmondta, hogy az elmúlt időszakban igen lendületes fejlődés ment végbe Nyíregyházán és a hozzá tartozó, kiemelt turisztikai jelentőséggel bíró Sóstón.

Az iroda bázisául szolgáló víztorony felújítására a helyi TDM-szervezet pályázat útján több mint 43 millió forintot nyert, amelyhez a város jelentős támogatást biztosított.

Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turizmus Zrt. (MT) belföldi igazgatója emlékeztetett: Sóstón korábban már működött Tourinform-iroda, de ilyen rendezett körülmények között, szépen felújított épületben most először várják a turistákat.

A közel harmincéves múltra visszatekintő Tourinform-hálózatnak jelenleg 137 pontja van Magyarországon. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében két iroda működik, egy a nyíregyházi belvárosban, egy pedig Vásárosnaményban található - mondta az igazgató.

Az új sóstógyógyfürdői iroda szezonális jelleggel működik majd, elsősorban a nyári időszakban. Az eddigi tapasztalatok alapján ezer-kétezer fő biztosan megfordul a szezon ideje alatt az új irodában, 60-70 százalékuk belföldi, 30-40 százalékuk külföldi vendég lesz - tette hozzá Mártonné Máthé Kinga. Az MT Zrt. belföldi igazgatójának reményei szerint ez a látogatói létszám gyarapodni fog az idén, köszönhetően az utóbbi időben Nyíregyházán megvalósult fejlesztéseknek.

Az új Tourinform-irodában egy főállású alkalmazott dolgozik majd a szezonban, munkáját a helyi iskolákban turizmust tanuló diákok segítik, akik gyakorlati idejüket töltik majd az irodában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában