Helyi közélet

2012.06.07. 14:10

Vasúti átkelőknél figyel a gépszem

Nyíregyháza - Vasúti átkelőkben ellenőrzi a rendőrség a közlekedőket.

Nyíregyháza - Vasúti átkelőkben ellenőrzi a rendőrség a közlekedőket.Szerencsére nem túl gyakori, hogy vasúti átkelőben történjen közlekedési baleset, ám ha a szintbeli kereszteződésben egymásnak ütközik az úton haladó és a vasúton száguldó, annak mindig súlyos következménye van. Egy teljes sebességgel száguldó gyorsvonat fékútja elérheti a 2 kilométert, így egészen biztos, hogy legfeljebb nyílt pályán belátható szakaszon van esély vészfékezéssel elkerülni az ütközést. A baleset elkerülésére mindig az úton haladónak van esélye, nem véletlen, hogy szabad jelzés soha nincs a vasúti kereszteződésben. "Tilos" és a "jelző működik" fényjelek vannak. Az átkelőket biztonságosabbá teszik a félkarú sorompók, de a biztos az, ha csak figyelmesen kelünk át a kis sebességgel megközelített átkelőn.

A rendőrök a sebességet is mérték, és azt is kamerázták, valaki megpróbál-e tiltó jelzés idején átkelni. Amíg ott voltunk a Kótaji úti átkelőnél tilos jelzésen senki nem próbált átkelni, de fél óra alatt úgy 4-5 gépjárműre gyanakodtunk, hogy gyorsabban haladt, mint a megengedett abszolút sebesség. Ezt majd külön eljárásban az érintettek megtudják, ha jön a levél Vas megyéből. Remélhetően mindenki óvatos lesz, és nem esik a vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének gyanújába.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában