Helyi közélet

2012.07.03. 18:11

Boszorkák a vmk színpadán

Nyíregyháza - A nyíregyházi előadás nézői egy ősbemutató szem- és fültanúi lehetnek.

Nyíregyháza - A nyíregyházi előadás nézői egy ősbemutató szem- és fültanúi lehetnek.A hagyományokhoz híven a Hang-Szín Musical- és Színitanoda növendékei ebben az évben is nagyszabású produkcióval állnak a közönség elé, hogy megmutassák, mennyit fejlődtek az elmúlt év alatt. Július 13-án 20 órától még a korábbiaknál is különlegesebb estre várják az érdeklődőket, hiszen a Boszorkák című musicalt hazánkban még nem mutatták be, így a nyíregyházi előadás nézői az ősbemutató szem- és fültanúi lehetnek.

– Ez egy feledhetetlen, vidám történet gyerekeknek és felnőtteknek erényeinkről, hibáinkról – mondja a tanoda vezetője, dr. Bánhidiné Maróti Magdolna. – A darab valójában az Óz, a csodák csodája előzménye, melyből kiderül, miért lett gonosz a boszorkány, mi miatt gyáva az oroszlán és hogy mitől lett szívtelen a Bádogember. Az előadás jelenleg is fut a Broadway-n, nálunk jövőre mutatják be az Operettszínházban, így ez egy ősbemutató saját kórusfelvétellel,  koreográfiával, szövegkönyvvel. A stúdióanyagokat Bánhidi Krisztián készítette, a szöveg Tóth Anta munkája, a koreográfia pedig Magocsa Ritát dicséri. De sokat köszönhetünk a szülőknek is, hiszen például a díszlet elkészítésében ők vállaltak oroszlánrészt – mondta a tanoda vezetője, s hozzátette: ez egy nagyon igényes, és nehéz darab, aminek az is a különlegessége, hogy a fiatalkori és a felnőttkori alakokat más szereplők játsszák.

Látványos, vidám és szórakoztató est vár tehát az érdeklődőkre a Váci Mihály Kulturális Központ hangversenytermében jövő pénteken, az előadásra a jegyeket a Kelet-Magyarország előfizetői kedvezményes áron, 1800 forintért vásárolhatják meg szerkesztőségünkben (Nyíregyháza, Dózsa György u 4–6.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában