Helyi közélet

2012.07.11. 11:17

Elkészült a nyíregyházi Vidor Fesztivál színházi versenyprogramja

Nyíregyháza, 2012. július 11., szerda (MTI) - Nyolc nagyszínpadi és nyolc kamaraszínházi produkció kapott meghívást az augusztus 24. és szeptember 1. között megrendezendő Vidor Fesztivál színházi versenyprogramjába.

Nyíregyháza, 2012. július 11., szerda (MTI) - Nyolc nagyszínpadi és nyolc kamaraszínházi produkció kapott meghívást az augusztus 24. és szeptember 1. között megrendezendő Vidor Fesztivál színházi versenyprogramjába.

A vidámság és derű országos seregszemléjét sorrendben 11. alkalommal rendezik meg a szabolcsi megyeszékhelyen. A kulturális nagyrendezvény színházi versenyprogramja már elkészült, amelyben az elmúlt évadban bemutatott vígjátékokból válogatott nyolc nagyszínpadi és nyolc kamara-produkció kapott helyett - tájékoztatta a szervező Móricz Zsigmond Színház szerdán az MTI-t.

A hattagú zsűri elnöke idén is Makk Károly Kossuth-díjas filmrendező lesz, az ítészcsapat többi tagját az önként jelentkező színházrajongók közül sorsolás útján kiválasztott öt néző alkotja majd.

A nagyszínpadi versenyprogram augusztus 25-én este hét órakor a kecskeméti Katona József Színház darabjával, a Buborékokkal kezdődik. A nyíregyházi rendezvényen fellép a Madách Színház a Furcsa pár, Pintér Béla és Társulata a Kaisers Tv Ungarn, a tatabányai Jászai Mari Színház a Portugál, az Orlai Produkciós Iroda A nagy négyes című darabjával. A nagyszínpadi előadások keretében látható lesz még a Radnóti Színház Bolha a fülbe, a Vígszínház Monokli című előadása, a Katona József Színház pedig a Virágos Magyarország című darabot mutatja majd be.

A Krúdy Kamarában a Sanyi és Aranka Színház Puccs, a Gólem Színház Lefitymálva, valamint a MaNNa és az Orlai Produkciós Iroda Francia rúdugrás című előadását rendezik meg az első három rendezvénynapon. Őket követi a Pinceszínház Bányavirág, a HOPPart Társulat és a Kőszegi Várszínház közös produkciója, a Hajrá Háry, az Orlai Produkciós Iroda Gyógyír északi szélre és a Budaörsi Játékszín Művészet című előadása. A versenyprogram zárásaként a szombathelyi Weöres Sándor Színház Széllel szembe című előadásának keretében Jordán Tamás stand up estjét tekinthetik meg az érdeklődők.

A színházi versenyprogramra szóló jegyek értékesítése július 16-án kezdődik: a kultúrakedvelő közönség a Móricz Zsigmond Színház Országzászló téri irodájában válthatja meg belépőit, emellett idén először az interneten is vásárolhatóak jegyek a www.jegymester.hu oldalon és a cég irodai hálózatában.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában