Helyi közélet

2012.07.31. 14:25

Folyamatos munkálatok városunk fő utcáján

Kisvárda - 2012. június 19-től kezdetét vette az ÉAOP-5.1.1/D-09-2f-2011-0002 számú „Kisvárda Funkcióbővítő integrált település fejlesztése” elnevezésű projekt keretén belül, Kisvárda Szent László utca sétáló utcává kialakításának építési munkálatai.

Kisvárda - 2012. június 19-től kezdetét vette az ÉAOP-5.1.1/D-09-2f-2011-0002 számú „Kisvárda Funkcióbővítő integrált település fejlesztése” elnevezésű projekt keretén belül, Kisvárda Szent László utca sétáló utcává kialakításának építési munkálatai.

A funkcióbővítő város-rehabilitáció keretében az alábbi fejlesztések valósulnak meg:

- A Szent László utca sétáló utcává alakítása, új térburkolat készítése, zöldfelület bővítése. Egybefüggő, rendezvénytérként is hasznosítható hely jön létre, mely a település épített környezetének minőségi fejlesztésére irányul.

- Felszíni parkolók építése a Szent László és a Várday István utcákon illetve a Malomközben.

- A Polgármesteri Hivatal homlokzatának rekonstrukciója és bővítése, mely – egyebek mellett – lehetőséget biztosít arra, hogy az Építési osztály és a Gyámhivatal beköltözhessen a hivatal épületébe és megszűnjön a korábbi széttagoltság.

- A Városi Könyvtár teljes rekonstrukciója: a nyílászárók cseréje, szigetelés, a homlokzat-vakolatok és díszstukkók felújítása, illetve belső épület-felújítás. A könyvtár komplex, funkcióbővítő fejlesztésének eredményeként egy alternatív kulturális központ jön létre.

- Rendezvény- és konferencia-központ építése (a régi mozi helyén).

- A Poncsák Cukrászda (Sarok Kávéház) homlokzatának felújítása, melynek köszönhetően a belváros egyik régi épületének arculata változik meg.

A Kisvárda főutcáját érintő munkálatok megkezdését követően forgalmi rend változás történt a közlekedésben: az eddig a Mártírok útján elhelyezett STOP tábla most átkerült a Szent László utcára, elsőbbsége tehát a Mártírok útjáról érkezőknek van.

A Sétáló utca kialakítása szakaszosan kerül kivitelezésre. Lapzártánk időpontjában a szegélykövek és az aszfaltréteg bontási munkálatai történtek az utca teljes hosszában. A burkolatbontás során a kivitelező folyamtatosan végzi a meglévő közművek feltárását. A munkavégzésre a munkaterületet Kisvárda Város Önkormányzata úgy adta át a Kivitelező részére, hogy a lakosság biztonsága és zavartalan ellátása is biztosított legyen.

A beruházás kivitelezési munkálatai a projekt valamennyi szegmensét illetően az ütemterv szerint haladnak. A Polgármesteri Hivatal homlokzatának rekonstrukciója és bővítése a zavartalan és balesetmentes munkavégzés érdekében csak úgy történhet meg, ha a hivatali munka nem az épületben folyik tovább.

Augusztusban költözik a Polgármesteri Hivatal

A munkálatok idejére, a kivitelezés végéig a Polgármesteri Hivatal osztályai előreláthatólag 2012. augusztus 10-től, a következő ideiglenes helyszínekre költöznek:

- A polgármester, alpolgármester, jegyző, aljegyző és az Önkormányzati és Intézményirányító Osztály a Szent László út 20 szám alatt lévő épületbe.

- A Járási Hivatalok várható feladatkörébe tartozó – okmányirodai, gyámhatósági – feladatok ellátása, ügyek intézése ezen időszak alatt a Kossuth út 25. szám alatt (volt KSZSZ) lévő épületben történik.

- A Kincstári, Jogi és Adó Osztály, valamint a Lakosságszolgálati Osztály egy része a Várday I. úton lévő, Szent György Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola területén található „Kúria” épületébe költözik. A bejárat a Várday I. utca felől lesz kialakítva.

Az osztályok megváltozott telefonos elérhetőségeiről és az egyes ügyintézések konkrét helyéről a városi honlapon, a Kisvárda Újság következő számában, illetve valamennyi családhoz eljutatott szórólapon tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot. Az ügyintézés idejére a parkolási lehetőség – korlátozott területen – de valamennyi helyszínen megoldott lesz.

„Bízva a lakosság további együttműködésében, köszönöm türelmüket, megértésüket, az átmeneti problémák rugalmasan történő kezelését. Elkezdődött végre egy olyan beruházás, amely mind nagyságrendjét, mind jelentőségét tekintve komoly fordulópont Kisvárda életében. „Elöregedett” városunk belvárosi arculata jelentősen átalakul, megváltozik, megújul. Kialakul egy új, korszerű városközpont, amely mind az itt élőknek, mind az idelátogatóknak magasabb szintű életminőséget és szolgáltatásokat biztosít majd, sőt látványos városi arculatot eredményez.” - mondta Leleszi Tibor polgármester.

A projekt összköltsége: 1.117.049.773,- Ft, melyből az Európai Unió által nyújtott, vissza nem térítendő támogatás összege: 769.579.360,- Ft.

A projekt kezdő időpontja 2010. november 25., fizikai megvalósulásának tervezett napja 2012. december 31.

Durucz Gabi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában