Helyi közélet

2012.07.31. 12:50

Hetven embert vettek fel

Nyírgelse - Megyénk vállalkozói nyerték el a legtöbb támogatást a munkahelyteremtő pályázaton.

Nyírgelse - Megyénk vállalkozói nyerték el a legtöbb támogatást a munkahelyteremtő pályázaton.Hetven új munkahelyet teremt Nyírgelsén a Tranzit Food Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Kft., az ezt lehetővé tévő beruházáshoz 153,6 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatán.

A létszámbővítéssel a korábbi 91 fő átlagos statisztikai állományi létszámot bővítette 70-el, a támogatási szerződést kedden írta alá a cég központjában dr. Rezsőfi István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója, valamint Szabó Ákos ügyvezető.

A 21 éve működő Tranzit-Ker Zrt-hez köthető Tranzit Food Kft. 2010-ben alakult, profilja liba és kacsa feldolgozása. A nyírgelsei üzemben éves szinten 1,5 millió liba, valamint 3,5 millió kacsa vágását, feldolgozását és kereskedelmét szervezi. A kft. számos termelővel áll kapcsolatban, üzeme húslibából a hazai termelés 45%-át, pecsenyekacsából 15%-át tudhatja magáénak. A támogatott beruházás keretében új baromfifeldolgozó gépeket szereznek be, amelyekkel új termékek előállítására válnak képessé, és csökkenthetik a termékeik szezonjellegét.

Megyénk vállalkozásai nyerték el a legtöbb támogatást

Az eseményen résztvevő Dr. Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár elmondta: a Nemzetgazdasági Minisztérium februárban hirdetett pályázatot a mikro-, kis- és középvállalkozások számára munkahelyteremtő beruházások támogatására. A Nemzeti Foglalkoztatási Alapból rendelkezésre álló 10 milliárd forintos keretre a munkaügyi központokhoz 750 pályázat érkezett, 10,3 milliárd Ft támogatási igénnyel. A formai és tartalmi szűrést követően 584 vállalkozás nyert el vissza nem térítendő támogatást 4010 új munkahely kialakításához, 7,3 milliárd Ft összegben.

Az országos adatok alapján Szabolcs-Szatmár-Bereg megye vállalkozásai nyerték el a legtöbb támogatást. Megyénkben a benyújtott 94 pályázatból 66 pályázó részesült támogatásban, a támogatás összege 1,378 milliárd forint, ezzel 707 új munkahely jön létre, melyből 586 álláshelyre, nyilvántartott álláskereső személy felvételét jelezték a pályázók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában