Helyi közélet

2012.07.08. 12:09

Jogtalan számlázás

Az utóbbi hónapokban több panaszt olvastam a TIGÁZ visszaéléséről. Ami elszomorított, hogy egyáltalán nem is reagálnak súlyos „bűntettükre”. Ehhez adnék és egy kis adalékot. Már másfél éve történt, kértem, hogy egy bizonyos kis helyiségben kapcsolják ki a gázt, mert nincs rá szükségem.

Az utóbbi hónapokban több panaszt olvastam a TIGÁZ visszaéléséről. Ami elszomorított, hogy egyáltalán nem is reagálnak súlyos „bűntettükre”. Ehhez adnék és egy kis adalékot. Már másfél éve történt, kértem, hogy egy bizonyos kis helyiségben kapcsolják ki a gázt, mert nincs rá szükségem. Egy hónapos határidőt adtam rá, amiből aztán lett 13 hónap. Ez idő alatt a levelezések sokasága történt: miért akarom kikapcsoltatni, ha kikapcsolom utána nyomáspróbát kell végezni, stb. Az alapdíjat viszont szedték. Sőt, ez nem úgy van ám, hogy egyik hónapról a másikra megszüntetem, itt gázév van, és ha tetszik, ha nem akkor is fizetni kell. Fogyasztás a következő 12 hónapban nem volt, s mit tesznek, gázdíj tartozás címén – tudtom és engedélyem nélkül – furfangos módon bejutottak a helyiségbe és lezárták. A munkalapot pedig egy idegen személlyel aláíratták.

A jogtalan behatolás költségét pedig kiszámlázták. A döbbenetes az volt – a levelezés folytán –, hogy ez nekik így természetes. A számlával bizonyított gázórát, amit megvetettek velem, elvitték. Szerintük ez így jogos. Végül 13 hónap után kikötötték, a számlát persze megint kiküldték. Annyit beszélnek a politikusok, hogy jogállamban élünk. Ez a jogállam? Ahol ilyen gaztettet lehet végrehajtani. Volt szerencsém a TÁVHŐ-höz, ahol több tízezer forintot semmiért kiszedtek a zsebemből. Én naiv, azt hittem, hogy jogállam van, s igazságot szolgáltatnak nekem. De nem, csalódtam!

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában