Helyi közélet

2012.07.23. 15:53

Már készülnek a légi párbajra

Nyíregyháza - A repülés szerelmesei ezúttal a nyíregyházi eget kémlelhetik, keresve, hogy ki a legjobb pilóta.

Nyíregyháza - A repülés szerelmesei ezúttal a nyíregyházi eget kémlelhetik, keresve, hogy ki a legjobb pilóta.Két rangos sportéleti világeseményt is nyomon követhetünk az elkövetkező napokban: az egyik az olimpia, a másik pedig a technikai sport, egész pontosan a műrepülés. Megyeszékhelyünk ad otthont a 10. Motoros Műrepülő Világbajnokságnak, mely július 26-án (csütörtökön) veszi kezdetét.

A megmérettetésen 20 ország közel 100 pilótája vesz részt. Az európai csapatok mellett az Egyesült Államok, Dél-Afrika és Japán is szerepelni fog a tornán. A versenyeken négy magyar pilótáért is szoríthatunk: Ábrányi Tamás, Keserű Béla, Kovács Gergely és Nádas Tamás alkotja válogatottunkat. A rendezvény ünnepélyes megnyitóját csütörtök délután tartják a Kossuth téren, de az első gépek már reggel nekivágnak a versenytávnak. A futamok mellett díjkiosztó gálák, koncertek és különféle bemutatók gazdagítják a világesemény programjait, melyeket a nyíregyházi repülőtéren lehet megtekinteni. A világbajnokságot nagyszabású repülőnap zárja augusztus 4-én, melyen a látványos égi bemutatón kívül számos földi program várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

ZSJK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában