Helyi közélet

2012.07.20. 12:35

Rómeó és Júlia a színjátszók között

Máriapócs - A színpad világa iránt érdeklődő fiatalok előtt július 16-án tárta ki kapuját a 6. Országos Színjátszó és Musical Tábor Máriapócson.

Máriapócs - A színpad világa iránt érdeklődő fiatalok előtt július 16-án tárta ki kapuját a 6. Országos Színjátszó és Musical Tábor Máriapócson.– A tábor lakóira délelőttönként színház szakmai foglalkozások várnak: van a számukra beszédtechnika, ének-hangképzés, színpadi mozgás és színészmesterség. Délutánonként és este 5 csoportban a próbákon gyakorlatban alkalmazhatják azt, amit már megtanultak – mondta el érdeklődésünkre Vona Éva színész, drámapedagógus, a tábor vezetője. – A fiatalok a tábor munkáját egy bemutatón összegzik, a műsorukat az érdeklődők július 21-én, szombaton este 19 órától a máriapócsi általános iskola udvarán láthatják. Az egy hét során a Móricz Zsigmond Színház művészei tanították a fiatalokat: Fridrik Noémi, Kuthy Patrícia, Nagyidai Gergő, Illyés Ákos, valamint foglalkozott még velük Rózsa Krisztián, a Kaposvári Egyetem negyedéves színművészetis hallgatója is. Munkánkat korrepetitorként Tamás Attila, a nyíregyházi Vikár Sándor Zeneiskola igazgatója segítette. Bohóctanárként Tóth Zoltán, a Móricz Zsigmond Színház tagja segítette a diákok szakmai fejlődését. Rendeztünk egyébként színházi IQ-t is, ahol elméleti tudásukról adhattak számot a tábor lakói.

A szombati bemutatón 5 előadást láthatnak a színházbarátok: a színpadon megelevenednek Móricz Zsigmond ízes jelenetei, lesz összeállítás a Macskák című musicalből, valamint Örkény és Karinthy prózáiból, színpadra kerül Rómeó és Júlia kicsit másképp, és látható lesz Árgyélus és Tündérszép Ilona története is.

A helyi önkormányzat, a görög katolikus egyház és a NKA által támogatott tábor munkájában részt vesz még Hevesi Zoltán Székelyhídról, aki otthon színjátszó csoportvezetőként dolgozik. A szakmai munkát segítik díszlet- és látványtervező szakos egyetemisták, vagy a szakon már végzett fiatalok, akik szinte a semmiből varázsolnak látványos díszletet és jelmezt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában