Helyi közélet

2012.08.05. 11:13

A világbajnokság legmeghatóbb pillanatai

Nyíregyháza - A repülők kemény, felkészült, stramm férfiak, Besenyei Péter tréfára is kapható, néha mégis elszorul a torkuk.

Nyíregyháza - A repülők kemény, felkészült, stramm férfiak, Besenyei Péter tréfára is kapható, néha mégis elszorul a torkuk.

A 10. motoros műrepülő világbajnokság eredményhirdetésén a franciák két pilótája ide oda lépegetett a dobogón, nem csoda, hogy csapatuk összetettben az élen végzett, az orosz és az amerikai csapatot megelőzve. Egyéniben az összetett győztes, az orosz Anton Berkutov, szabad programban pedig a magyarok világbajnoka Nádas Tamás tudott csak közéjük férkőzni. (a két francia fiú a 9 egyéni éremből hetet akaszthatott a nyakába) Tamás maga mellé hívta a dobogó tetejére az 50 évvel ezelőtt győztes csapat tagját Katona Sándort. Sándor bácsi torka elszorult, amikor megköszönte, hogy nem felejtették el őket.

A díjátadón aztán meglepetések is történetek, amikor a magyar válogatott csapatkapitánya Ábrányi Tamás méltó szavakkal emlékezett a világ repülő elitje előtt a félszáz éve győztes magyar csapatról és az egykori tanító mesterekről, majd lefutott a színpadról, és fél térdre ereszkedve köszönte meg a ma már kerekesszékbe kényszerült idős mestereknek a segítséget, a tudást. Emlékül a város polgármestere kapott egy a pilóták által aláírt propellert. Hasonló ajándékot kaptak a szervezők, a versenyzők segítői, őket is nagy taps fogadta a színpadon. A csapat díjak átadása után a zsűri elnöke Lars Göran Arvidsson új a 10 motoros műrepülő világbajnokságot bezárta.

-Pusztai Sándor-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában