Helyi közélet

2012.08.24. 13:36

Nemzetközi állatsimogatás

Nyíregyháza - Kígyót, teknős, papagájt, görényt és nyuszit simogathattak sérült gyermekek a Nyíregyházi Állatparkban.

Nyíregyháza - Kígyót, teknős, papagájt, görényt és nyuszit simogathattak sérült gyermekek a Nyíregyházi Állatparkban. - A fogyatékkal élő gyerekeket nevelő családok számára jellemzően borús a tanévkezdés, hiszen az oktatási rendszerben kilátástalan a változás. A Down Egyesület „Mindenkinek becsengettek!” programjával küzd az integrált oktatás megvalósulásáért, és dolgozik ezekért a családokért, ezúttal azzal, hogy vidámmá, programokban és szakmai tanácsadásban gazdaggá teszi augusztus utolsó hétvégéjét a népszerű Nyíregyházi Állatparkban. A Civil Szafarinak keresztelt két napos program minden családot vár - tájékoztatott minket pénteken Kisari Károly, a Down Egyesület vezetője.

- 2009-ben Magyarországon jött létre a „Mindenkinek becsengettek!” elnevezésű program, amely az integrációs oktatás megvalósítását tűzte ki céljául. A koncepció lényege, hogy enyhén és közepesen súlyos fogyatékkal élő gyermekeket visz be a többségi oktatási intézményekbe heti egy alkalommal azért, hogy együtt szocializálódjanak és tanuljanak ép óvodás és iskolás gyermekekkel. A program részét képezi idén egy 30 órás pedagógusképzés, melynek keretében 30 magyar és ukrán pedagógus vegyesen kap képzést Nyíregyházán és Ungváron az inkluzív nevelésről, emellett nem maradhat el a két országban rendezendő különleges gyermeknap sem az év végén - tudtuk meg a helyszínen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában