Helyi közélet

2012.08.05. 13:13

Panyolán is védték a természetet

Panyola - Az "Így lesz kerek a világ! Ember és természet harmóniában..." egyesület is részt vett a panyolai Határmenti Világzenei Fesztiválon, szombaton.

Panyola - Az "Így lesz kerek a világ! Ember és természet harmóniában..." egyesület is részt vett a panyolai Határmenti Világzenei Fesztiválon, szombaton. Ahogy azt Lukács Attila, a kampány egyik fő alakja elárulta: - Kihasználva a bőkezű természeti adottságokat, Panyola a sok évszázados hagyományos életforma és tájhasználat megőrzésének szép példája: mind a mai napig jelentős a legeltetéses állattartás és a kaszálás, az ártéri gyümölcsösök művelése, a helyi termékek előállítása.

Kampányunk üzenetei egyszerűek és Panyola adottságaihoz messzemenően kapcsolódtak: a rendezvényen szóba került, hogy miért is érdemes megőrizni a helyi természeti területeket, hol lehet szabadidőnket a helyi természeti környezetben kellemesen eltölteni, melyek a szabadidő eltöltés és közlekedés környezetbarát módjai, hogyan vásároljunk és használjunk helyi természeti területekről származó vegyszermentes termékeket és természetes anyagokat - mondta.

A fesztiválon természetesen koncertek, fürdés, kenuzás, gasztroverseny, kupica-ica és helyi termékek várták a látogatókat.

Képek: Alföldi Dániel

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában