Helyi közélet

2012.08.02. 20:03

Záhonyi elsősegélynyújtó diákok a Balatonnál

Záhony - Negyedik nyáron teljesítettek önkéntes szolgálatot a Balatonon a záhonyi Dr. Béres József Kollégium elsősegélynyújtó diákjai.

Záhony - Negyedik nyáron teljesítettek önkéntes szolgálatot a Balatonon a záhonyi Dr. Béres József Kollégium elsősegélynyújtó diákjai.Idén öt jelenlegi és már végzett záhonyi kollégista vett részt a programban további kilenc Szabolcs megyei diákkal. A csoport a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt észak-alföldi régiós szervezetének képviseletében július 6-a és 12-e között teljesített szolgálatot. A 42 önkéntes 13 Balaton-parti település 21 strandján napi nyolc órában vigyázott a strandolók épségére, egészségére. A régió ifjú elsősegélynyújtói közel hat és félszáz esetben voltak a fürdőzők segítségére, 11 alkalommal a mentőszolgálat közreműködését is igénybe vették.

A határvárosi kollégisták közül Csabina Tamás (Tuzsér) és Nagy Béla (Kékcse) Gyenesdiáson, Oncsó Attila (Tiszakanyár) Szigligeten, Szűcs Dávid (Nyírbogdány) Balatonedericsen, míg Tancsik Róbert Balatonfenyvesen látott el szolgálatot. A program vezetői a diákok részére előzetesen általános felkészítést és alapszintű újraélesztési gyakorlatot szerveztek, amely vizsgatétellel zárult. A szeptemberben rendezendő Országos Elsősegélynyújtó Csapatversenyen egyébként a megyénk színeit két kategóriában (Ifjúsági, felnőtt) is a záhonyi kollégisták képviselik majd.

Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában