Helyi közélet

2012.08.15. 11:44

Zarándokolni jó

Miskolc, Nyíregyháza, Hajdúdorog, Máriapócs - Az idén 100 éves Hajdúdorogi Egyházmegye jubileumi programjaként augusztus 13 -17. között tizedik alkalommal rendezi meg az Ifjúsági gyalogos zarándoklatát, amely ebben az évben Miskolcról indult és a hagyományoknak megfelelően Máriapócson ér véget.

Miskolc, Nyíregyháza, Hajdúdorog, Máriapócs - Az idén 100 éves Hajdúdorogi Egyházmegye jubileumi programjaként augusztus 13 -17. között tizedik alkalommal rendezi meg az Ifjúsági gyalogos zarándoklatát, amely ebben az évben Miskolcról indult és a hagyományoknak megfelelően Máriapócson ér véget. A több mint ötszáz fiatal gyalog teszi meg a távot érintve, több megyebeli települést. Augusztus 14-én kedden a tiszadobi ponton hídon átkelve érkeztek meg Szabolcs- Szatmár-Bereg megyébe a zarándokok. Kora este a menet Tiszavasváriba érkezett, ahol a helyi Görög Katolikus templom harangjai köszöntötték a zarándokokat. Ezt követően a Nagyboldogasszony ünnepe alkalmából főtisztelendő Kocsis Fülöp püspök ünnepi istentiszteletet celebrált az idén 250 éves barokk stílusban épült templom falai között.

A vacsora után a fiatal zarándokok a helyi fürdő gyógyvízében testileg is felfrissülhettek az út további részéhez. A zarándoklat szerdán korán reggel tovább indult a Hajdúdorogra.

Kép és szöveg:

Balogh Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában