Helyi közélet

2012.09.26. 16:11

A Nyírbogáti Görög Katolikus Egyházközség ünnepelt

Nyírbogát . A Nyírbogáti Görög Katolikus Egyházközség Kisboldogasszony emléknapján ünnepelt.

Nyírbogát . A Nyírbogáti Görög Katolikus Egyházközség Kisboldogasszony emléknapján ünnepelt.Kisboldogasszony ünnepén a fecskék is elköltöznek délre, tartja a népi megfigyelés. Szeptember 8.-a egy katolikus egyházi ünnep, Kisboldogasszony ünnepe, egyben Szűz Mária születésének ünnepe is. Ezen a napon szentelték fel azt a jeruzsálemi templomot, amely azon a helyen áll, ahol Szűz Mária született.

A Nyírbogáti Görög Katolikus Egyházközség is ezen a napon, Szűz Mária születésének emléknapján, Kisboldogasszony ünnepén, 2012. szept. 8-án tartotta önállóságának 10. évfordulóját. Terdik Mihály parochus úr több mint kétszáz diaképen mutatta be - visszatekintve - az elmúlt évek eseményeit. A Hálaadó szentmisén népes hívő sereg áhítatos lélekkel ünnepelt, majd parochus úr okleveleket adományozott azoknak a híveknek, akik éveken keresztül odaadóan végezték a munkájukat az egyházközségben. A hálaadó ünnepség után a templomkertben szeretetvendégség várta a híveket, a meghívott vendégeket, ahol emeletes torta felvágására is sor került. A rendezvényt megtisztelte Dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő, Nyírbogát polgármestere is, aki köszöntőt mondott, ajándékkal és virágcsokorral kedveskedett a lelkész házaspárnak.

Köszönet e szép ünnep titkáért!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában