Helyi közélet

2012.09.18. 09:04

Betakarítás Érpatakon

Érpatak - Érpatak Község önkormányzata idén első alkalommal vesz részt az Élelmiszerbank és a Syngenta Kft által közösen indított Élelmiszerlavina programban. A kezdeményezés eredményeként megtermelt zöldségek közel 25 családhoz jutottak el, ezáltal segítve mindennapi megélhetésüket.

Érpatak - Érpatak Község önkormányzata idén első alkalommal vesz részt az Élelmiszerbank és a Syngenta Kft által közösen indított Élelmiszerlavina programban. A kezdeményezés eredményeként megtermelt zöldségek közel 25 családhoz jutottak el, ezáltal segítve mindennapi megélhetésüket.A három éve indított népszerű program idén 23 önkormányzatnak és civil szervezetnek nyújtott támogatást saját élelmiszerek termeléséhez. A munka mindenütt a rászorulók bevonásával saját területen folyik.

A pályázat lebonyolításáért és koordinálásért felelős Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta immár ötödik éve működik együtt annak érdekében, hogy segítse a hazai rászorulókat. A megtermelt zöldség betakarítását ma kezdik meg Érpatakon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában