Helyi közélet

2012.09.15. 11:51

Bogácson kirándultak közösen a lelkipásztorral

Bogács - A Matolcsi Református Egyház fiataljai nemrégiben lelkipásztorukkal közösen látogattak el Bogácsra.

Bogács - A Matolcsi Református Egyház fiataljai nemrégiben lelkipásztorukkal közösen látogattak el Bogácsra.– A kis csapat, a fürdőhelyéről nevezetes üdülőfaluból kiindulva néhány nap alatt nagy utat járt be Kékestetőtől egészen Szilvásváradig. Az egyik nap a Mátra csúcsa felé indulva tekintettük meg Sirok várát, Recsken az 1950-53-ig fennálló, egykori kommunista kényszermunkatábor helyén kialakított Nemzeti Emlékparkot, majd a Mátra csúcsáról visszatérve Parádfürdőn, a festői szépségű helyen megbúvó Ilona-vízesést is. Estére jutott még idő egy cserépfalui túrára a kilátó felé vezető tanösvényen – mesélte Gergely Tamás, a Matolcsi Református Egyház lelkésze.

– Eger városában szintén tettünk egy sétát, felkeresve a Bazilikát, hazafelé pedig Noszvajban a különleges, löszfalba vájt barlanglakásokat néztük meg. Végül a szilvásváradi Szalajka-völgy volt a cél, ahol kisvasúttal jutottunk el a Fátyol-vízesésig és az Istállós-kőig. Sajnos, a száraz időben ez a vízesés elapadt, de a lefelé vezető kellemes séta mindenkit kárpótolt más látnivalókkal - mondta Muzsai Szabolcs, aki minden percét nagyon élvezte a nyári kirándulásnak. Természetesen a fiataloknak mindemellett volt lehetőségük elmenni a bogácsi strandra is, és konfirmált fiatalok kirándulásáról lévén szó, minden nap kezdetén jutott idő a magukban való elcsöndesedésre, a Szentírás sorait olvasva. 

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában