Helyi közélet

2012.09.19. 12:00

Ecsetre váltotta a szenet

Baktalórántháza -&nbsp;A fekete-fehér világ helyett a színek birodalmában érzi most otthon magát Magyar Zoltán.<strong>

Baktalórántháza - A fekete-fehér világ helyett a színek birodalmában érzi most otthon magát Magyar Zoltán.Magyar Zoltán amatőr festő kiállítását láthatták a közelmúltban az érdeklődők Baktalórántházán a művelődési házban. Az alkotó 2-3 éve kezdett el festeni, előtte szénnel, grafittal készítette munkáit mindenféle témában. A felesége pedagógus, a számára sok rajzot készített az oktató munka szemléletesebbé tétele érdekében.

– Egy amatőr festő barátom unszolására kezdtem el foglalkozni a festészettel. Azt hajtogatta rendszeresen, hogy ehhez a művészeti ághoz van kezem is és szemem is. Végül a sok unszolásra egyszer megpróbálkoztam a színekkel, s azóta jó barátok vagyunk a festészettel – elevenítette fel lapunk számára az előzményeket Magyar Zoltán, aki a mindennapi életben a helyi polgármesteri hivatalban dolgozik. – Édesapám ügyesen rajzolt, faragott, valószínűleg tőle örököltem a kézügyességem. Tavaly már néhány képemet bemutattam az érdeklődőknek a Fenyves Szálloda és Konferencia Központban, de az első önálló kiállításnak ez a mostani tárlat tekinthető. A szakemberektől kedvező visszajelzéseket kaptam, biztatnak a további munkára. A hétköznapi életből mindazt szeretem megfesteni, ami megragad, legyen az egy utcarészlet, falusi életkép, forgalmas város vagy szűk sikátor, ezért is szoktam azt mondani, hogy élet- és tájképfestő vagyok. Így a magyar és a francia impresszionizmus áll hozzám a legközelebb.

Jelenleg a vajai kastélymúzeumban láthatóak Magyar Zoltán alkotásai, de a napokban kapott felkérést a nagyari önkormányzattól és a leveleki művelődési háztól is egy-egy önálló kiállítás megrendezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában