Helyi közélet

2012.09.11. 09:33

Hercegi címet „hoztak” Berényből

Kisvárda - Szeptember második hétvégéjén rendezték meg – immáron kilencedik alkalommal – a középiskolások Arany János Tehetséggondozó Programjának nosztalgiatáborát a mezőberényi Petőfi Sándor Gimnáziumban.

Kisvárda - Szeptember második hétvégéjén rendezték meg – immáron kilencedik alkalommal – a középiskolások Arany János Tehetséggondozó Programjának nosztalgiatáborát a mezőberényi Petőfi Sándor Gimnáziumban.A gazdag programkínálattal kecsegtető kulturális seregszemlén a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium 13. a osztályából két nevelő, Szlivkáné Tótik Anett és Bujdosó Tamás kíséretében huszonnégy diák vett részt. A kisvárdaiak az első napon mutatkoztak be a „Az Arany nálunk” címmel. A Besi műsora sikert aratott, s a nyolc iskolát számláló mezőnyben a 4. helyezést érték el a kisvárdai diákok. Másnap Arany János szülőhelyét, Nagyszalontát keresték fel a fiatalok. A kirándulás után – immár ismét az anyaországban – sportvetélkedőn mérték össze ügyességüket az ifjak, este pedig éjszakai túra keretében a diákok játékos akadályversenyen fedezték fel a vendéglátó város nevezetességeit. A sportvetélkedőn is letették névjegyüket a besisek: a leányok a röplabdatornát, míg a fiúk a focibajnokságot nyerték meg fölényesen. Az éjszakai „csillagtúrán” a nyolc csapat versenyében az előkelő harmadik helyet szerezték meg a kisvárdaiak, akik teljesítményükkel kiérdemelték „Az éjszaka hercege” címet.

A zárónapon összesítették az iskolák teljesítményét, hozzávéve a zárónapi szellemi erőpróba eredményét. Vasárnap ugyanis több témakörben (Arany és Nagyszalonta, Petőfi és Mezőberény, az AJTP múltja) adtak számot tudásukról a diákok. Az összesített verseny eredményhirdetésekor is bőven volt okuk a büszkeségre a besis végzős aranyos osztálynak: az igen előkelő 2. helyen végeztek, tehát meglehetősen elégedetten érkeztek haza a mezőberényi nosztalgiatáborból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában