Helyi közélet

2012.09.13. 08:47

Lelőtt kutyák: nem történt bűncselekmény?

Nagyvarsány - Egyelőre nem találtak bűncselekményre utaló bizonyítékot a július végén lelőtt német juhászok ügyében.

Nagyvarsány - Egyelőre nem találtak bűncselekményre utaló bizonyítékot a július végén lelőtt német juhászok ügyében.Füles és Ali, Sebestyén úr kutyáinak története felborzolta a kedélyeket. Mint ismeretes, a két német juhászt július végén lőtte le egy betegszabadságon lévő rendőr. Az ügy legfrissebb fejleményei szerint a Nyíregyházi Nyomozó Ügyészség a gazdi feljelentését – bűncselekmény hiányában – elutasította. Sebestyén József azonban nem adja fel, panasszal élt a végzés ellen és egy független szakértőt is felkért az eset tisztázására. 

Kíváncsi a fejleményekre

– Ha kell, elmegyek Strasbourgig, mert nem törődöm bele abba, hogy csak úgy le lehet lőni két ártatlan állatot – summázza. – Tudom az igazamat, biztos vagyok benne, hogy egyszerűen lemészárolta a kutyáimat az az ember. Kíváncsian várom a fejleményeket, mert már most látni lehet, hogy itt a háttérben olyan szálak fonódnak össze, amik ellen egy egyszerű ember nem sokat tehet – nyilatkozta.

A hivatalos indoklás összegzésében a nyomozó szervek megállapították, hogy az ebeket kilövő V. Cs. a vadászatra jogosult engedélyével, a vadászati törvény előírásának mindenben megfelelve tartózkodott adott időpontban az adott vadászterületen és fegyverhasználatának jogszerűsége sem cáfolható. Nem merült fel továbbá olyan adat, ami egyértelműen cáfolná V. Cs. azon állítását, miszerint az ebeket vadvédelmi célzatból pusztította el. Ugyanakkor, mivel a főtörzsőrmester az adott időpontban betegszabadságon volt, megszegte a keresőképtelenség és keresőképesség orvosi elbírálásáról szóló kormányrendeletet, így fegyelmi eljárás indult ellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában