Helyi közélet

2012.09.17. 18:20

Mit szól ahhoz, hogy kevesebb helyen lehet majd cigarettát venni?

Olvasóinkat kérdeztük: Ön mit szól ahhoz, hogy kevesebb helyen lehet majd cigarettát venni?

Olvasóinkat kérdeztük: Ön mit szól ahhoz, hogy kevesebb helyen lehet majd cigarettát venni?Kovács Balázsné a 70-es évek eleje óta dohányzik, mint mondja, ő emiatt a szabályozás miatt nem fog leszokni. – Nem tudom én már letenni a cigit, olyan régóta szívom. Remélem, hogy ha ezek a trafikok létrejönnek, jelentenek majd új munkahelyeket – tette hozzá.

Farkas Georgina nem bagózik, de elmondása szerint a korosztályában rengetegen füstölögnek. – Engem nem zavar a döntés, de hátha azért, mert kevesebb helyen lehet majd kapni, kevesebben fogják dohányzásra adni a fejüket – közölte a tizenöt éves lány.

Boros Enikő örül a rendelkezésnek. – Helyesnek tartom a dolgot. Mostanában annyi intézkedés született a nemdohányzók védelmében, hogy ezek összeségében elősegíthetik sok dohányos esetében a leszokást.

Takács Ferenc sem dohányzik, és helyesli a változtatást. – Szerintem kevesebb fiatal fog a cigihez nyúlni úgy, hogy kevesebb helyen árusítják. Amit nem látnak olyan gyakran, azt nem is kívánják meg.

Gáll Róbert családjában sok a dohányos, egyetért a döntéssel, de nem fűz hozzá nagy reményeket. – Drasztikus változást szerintem nem fog előidézni.

Juhász Ágnes napi egy dobozzal is elszív, reméli a szigorítás segít majd neki a leszokásban. – Szeretnék újabb gyereket, és a szülés után már nem szeretnék újra visszaszokni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában