Helyi közélet

2012.09.10. 10:42

Református nevelőszülők és gyermekek találkozója

Ököritófülpös - „A keresztyén nevelőszülőknek nem csak az a feladatuk, hogy Isten igéjére figyeljenek, hanem az is hogy egymással találkozzanak, és egymást megismerjék” – mondta Guti Sándor helyi református lelkész az Első Református Nevelőszülők és gyermekek ököritófülpösi találkozójának megnyitóján. A köszöntő után helyi nevelt gyerekek adtak kedves műsort a közel kétszáz vendégnek.

Ököritófülpös - „A keresztyén nevelőszülőknek nem csak az a feladatuk, hogy Isten igéjére figyeljenek, hanem az is hogy egymással találkozzanak, és egymást megismerjék” – mondta Guti Sándor helyi református lelkész az Első Református Nevelőszülők és gyermekek ököritófülpösi találkozójának megnyitóján. A köszöntő után helyi nevelt gyerekek adtak kedves műsort a közel kétszáz vendégnek.Szilágyi Sándor nevelőszülői tanácsadó, a találkozó főszervezője elmondta: a rendezvény azért jött létre, hogy közelebb hozza egymáshoz a nevelőszülőket és a családjaikban nevelkedő gyerekeket.

A rendezvényen megtisztelt bennünket dr. Fábián Ildikó intézményvezető, Bölcskeiné Ága Ilona intézményi vezető gyógypedagógus, Bölcskei Gusztáv püspök, Varga Zoltán intézményi vezető klinikai szakpszichológus, Miklósi Erzsébet és Lippai Gergely szakmai vezetők és Czibere Károly, a Magyar Református Szeretetszolgálati Iroda vezetője. Továbbá sok település református lelkésze is ellátogatott hozzánk. Az első találkozó az első láncszeme egy kezdeményezésnek, amit folytatni szeretnénk. Úgy tervezzük, hogy minden évben más település ad otthont e rendezvénynek. Nagyon sok önkéntes segített a szervezésben, a lebonyolításban. Szeretnék köszönetet mondani Dobos Lászlóné és Török Istvánné nevelőszülőknek a gyerekek felkészítéséért, és mindenkinek, aki a segítségére volt annak, hogy ez a nap ilyen jól sikerüljön – mondta Szilágyi Sándor. Én, mint nevelőszülő, három nevelt gyermekemmel, valamint lányommal és férjemmel vettünk részt ezen a találkozón. Köszönet mindenkinek, aki tett azért, hogy ez a nap ilyen jól sikerült.

Demeter Csabáné, Kisszekeres

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában