Helyi közélet

2012.09.14. 16:37

Újjászületett a rohodi iskola

Rohod - Több mint 163 millió forintos beruházás útján újjászületett a rohodi általános iskola.

Rohod - Több mint 163 millió forintos beruházás útján újjászületett a rohodi általános iskola.Szeptemberben 129 diák és 12-14 pedagógus kezdte meg a tanévet korszerű, modern körülmények között. A 21. századi oktatási intézmény ünnepélyes átadásán péntek délután Éles Tibor polgármester mellett részt vett dr. Czomba Sándor államtitkár és Lipők Sándor országgyűlési képviselő is.

Nem lesz gond a diáklétszám

– Megvalósult a község álma – fogalmazott Éles Tibor polgármester tegnap déután, a több mint 163 millió forintból felújított, korszerűsített és bővített rohodi Szentpétery Zsigmond Általános Iskola és Könyvtár átadási ünnepségén.

– A beruházás révén (tető- és nyílászáró-csere, fűtéskorszerűsítés, felszereltség, esztétikum stb.) páratlan gyöngyszem született a kistérségben, aminek fenntartását 2013. januártól az állam vállalta magára, jelentős kiadásoktól kímélve meg az önkormányzatot.

– Idén szeptemberben 129 gyermek és 13 pedagógus kezdte meg a tanévet a Jókai Mór utcai, 21. századi oktatási intézményben. Számos diák jár hozzánk a közeli Rákóczi tanyáról, a kiváló pedagógusközösségre és a modernizációra tekintettel, azt hiszem, nem kérdés, miért választja majd egyre több diák ezt az iskolát a a jövőben.

Az ünnepélyes átadáson jelen volt Lipők Sándor országgyűlési képviselő, valamint dr. Czomba Sándor államtitkár is. A politikusok a tekintélyes összegű, oroszlánrészt pályázati forrásból megvalósított iskolafejlesztést a jövőbe való befektetésként értékelték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában