Helyi közélet

2012.09.02. 09:51

VIDOR 2012: A hét, amikor mindenki adni szeretne

Nyíregyháza – Akár úgy is fogalmazhatnánk, hogy ez egy pénzkótyavetyélő fesztivál, hiszen a programok 90 százaléka ingyenes, ám azt gyorsan hozzá kell tenni, hogy azokat az érzéseket, amiket a lelkekben kelt, nem lehet a pénz nyelvére lefordítani – és ez az igazi érték. - nyilatkozott dr. Tasnádi Csaba fesztiváligazgató.

Nyíregyháza – Akár úgy is fogalmazhatnánk, hogy ez egy pénzkótyavetyélő fesztivál, hiszen a programok 90 százaléka ingyenes, ám azt gyorsan hozzá kell tenni, hogy azokat az érzéseket, amiket a lelkekben kelt, nem lehet a pénz nyelvére lefordítani – és ez az igazi érték. - nyilatkozott dr. Tasnádi Csaba fesztiváligazgató.– Ez a jószolgálati rendezvénysorozat a célkitűzése, a vállalása miatt nem piacképes, ami azt jelenti, hogy érdemi bevételre nem számíthatunk. Ha ehhez hozzátesszük, hogy a globális válság természetesen lokálisan is érezteti a hatását, talán nem túlzás azt állítani, hogy az idei VIDOR legnagyobb sikere, hogy egyáltalán meg tudtuk rendezni – mondja dr. Tasnádi Csaba fesztiváligazgató, a Móricz Zsigmond Színház igazgató-főrendezője.

– Mindez sokaknak köszönhető: a Nemzeti Kulturális Alapnak, városunk önkormányzatának, azon cégeknek és magánszemélyeknek, akik bármilyen módon hozzájárultak a fesztivál létrejöttéhez. Nagy öröm, hogy közügy a VIDOR: az egyik nap például lerobbant a fellépőket az egyik megyei helyszínre szállító autó, de a polgármesteri hivatal kisbusza értük ment, és még a másik településre is elvitte őket, ott pedig a visszaszállításukról gondoskodtak. Jó érzés tudni, hogy ha baj van, mindig akad valaki, aki segít. Az értékeléshez hozzátartozik, hogy a világzenei kínálat kevésbé volt annyira széles, mint ahogyan azt a közönség korábban megszokhatta, de remélem, hogy a többi program kárpótolta az érdeklődőket. és bízunk abban, hogy jövőre ismét fogadhatunk külföldi fellépőket. Az alapvető célt, miszerint egy családbarát, generációkon és társadalmi csoportokon átívelő fesztivált szervezzünk, sikerült elérni.

A belvárosba látogatóknak nem kellett azon gondolkodniuk, hogy ki tudják-e fizetni a belépőt: gondtalanul átadhatták magukat az élményeknek, a jótékonyság gesztusa tapintható volt. Ez az a hét, amikor mindenki adni szeretne, és cserébe legfeljebb egy kacsintást, egy mosolyt vár. Azt hiszem, ezt érzik meg a hozzánk érkező fellépők is, akik nagyon szeretik a fesztivált. Rengeteg üzenetet őrzök a telefonomban: a társulatok köszönik meg, hogy itt lehettek, s azt írják: máris jönnének vissza. Remélem, erre jövőre is lehetőségük lesz – mondja Tasnádi Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában