Helyi közélet

2012.10.01. 18:45

Béres-Ösztöndíjasokat köszöntöttek a záhonyi kollégiumban

Záhony - Hat éve létesített ösztöndíj-rendszert a tehetséges diákok támogatására a záhonyi Kandó Kálmán Középiskola és Dr. Béres József Kollégiumban a fővárosi székhelyű Béres Alapítvány a Teljes Életért elnevezésű non-profit szervezet.

Záhony - Hat éve létesített ösztöndíj-rendszert a tehetséges diákok támogatására a záhonyi Kandó Kálmán Középiskola és Dr. Béres József Kollégiumban a fővárosi székhelyű Béres Alapítvány a Teljes Életért elnevezésű non-profit szervezet.Ennek keretében tanévenként minden kollégiumi évfolyam legeredményesebb tanulója havi ösztöndíjban részesül, a tanév végén pedig Béres-díjjal jutalmazzák a legkiválóbb kollégistát. Az idei Béres-Ösztöndíj adományozási ünnepségre hétfőn délután került sor.

Ágij Adrienn szintetizátor játéka után Posta Roland a diáktanács nevében köszöntötte az ünnepség résztvevőit. A névadó, a záhonyi születésű jeles tudományos kutató és feltaláló Dr. Béres József emlékét a névadást kezdeményező Mag Lajos egykori kollégiumvezető idézte fel. Ezt követően Bodnár Attila Sándor igazgatótól idén Csabina Tamás (Tuzsér), Posta Roland (Tiszalök), Molnár Nikolett (Bátyu, Kárpátalja) és Drágár Henrietta (Ófehértó, Kárpátalja) vehette át a megérdemelt elismeréseket. A kollégiumi emlékhelyeken szokásos csoportos fotózás előtt az ösztöndíjasok nevében a rangidős Csabina Tamás mondott köszönetet, majd az ünnepeltek tiszteletére Ágij Adrienn Máté Péter szerzeményét, az Azért vannak a jóbarátok című dalt adta elő szintetizátoron. Mindezek után megterített asztal melletti kötetlen beszélgetés zárta a bensőséges ünnepséget.

Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában