Helyi közélet

2012.10.08. 14:03

Brnoi tanácskozás az önkéntes munkáról

Nyírbogdány, Záhony, Brno - A napokban a Kristály Alapítvány szervezésében ifjú záhonyi önkéntesek tanácskoztak az önkéntes munkáról csehországi kortársaikkal.

Nyírbogdány, Záhony, Brno - A napokban a Kristály Alapítvány szervezésében ifjú záhonyi önkéntesek tanácskoztak az önkéntes munkáról csehországi kortársaikkal.A nyírbogdányi székhelyű Kristály Alapítvány évek óta szervez fiatalok számára hazai és külföldi partnerekkel találkozókat, tapasztalatcsere programokat. A napokban Kovács Istvánné kuratóriumi elnök és Újj Ildikó projektvezető társaságában a záhonyi Dr. Béres József Kollégium három, önkéntes munkában jeleskedő diákja, Ágij Adrienn (Tuzsér), Csabina Eszter (Tuzsér) és Vegera Dávid (Nagyhalász) utazott Csehország második legnagyobb városába. A fiatalok előadásokon, workshopokon, kötetlen beszélgetéseken cserélték ki gondolataikat, tapasztalataikat az önkéntes tevékenységről és annak motivációiról. A résztvevők nemzeti kultúrájukból és hagyományaikból is ízelítőt nyújtottak egymásnak.

A találkozónak egy Brnóhoz közeli ökocentrum adott otthont, s a szakmai rendezvények vidám és érdekes kiegészítő programokkal, például ismerkedési esttel, barlangászattal, városnézéssel egészültek ki. Az együtt töltött napokban létrejött barátságok nyomán a fiatalok között az internet segítségével a további együttműködést segítő informális kapcsolatok alakultak ki.

Vegera Dávid

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában