Helyi közélet

2012.10.30. 09:59

Halálos fényártól óvnak

Hatalmas mennyiségű, közel 45 ezer darab veszélyes karácsonyi fényfüzér forgalomba hozatalát akadályozta meg a hatóság!

Hatalmas mennyiségű, közel 45 ezer darab veszélyes karácsonyi fényfüzér forgalomba hozatalát akadályozta meg a hatóság!Karácsony közeledtével a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) idén is kiemelt figyelmet fordít a balesetveszélyes fényfüzérek kiszűrésére. A közelmúltban az NFH fellépésének köszönhetően soha nem látott mennyiségű, 44.500 darab áramütés- és égésisérülés-veszélyes fényfüzér, továbbá 4.800 darab elektromos melegvízpárna forgalomba hozatala hiúsult meg – tájékoztatta szerkesztőségünket az NFH.

A vámhatóság riasztására reagálva a Fejér Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének munkatársai október elején ellenőrzést tartottak a Fejér megyei vámudvar területén, mely keretében a dokumentáció-hiányos és azonosító jelölés nélküli villamossági termékekből (10 féle, összesen 44.500 darab fényfüzér és 4.800 darab melegvízpárna) mintát vettek.

A minták biztonságossági vizsgálatát az NFH akkreditált Mechanikai és Villamos Laboratóriuma végezte el, és megállapította, hogy a termékek nem felelnek meg a termékbiztonsági követelményeknek, ugyanis a fényfüzérek égési sérülés- és áramütés-veszély, a melegvízpárnák pedig áramütés-veszély súlyos kockázatát hordozzák magukban.

Az illetékes Felügyelőség a fenti, belföldi forgalom számára vámkezelni kért termékek forgalomba hozatalát azonnali hatállyal megtiltotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában