Helyi közélet

2012.10.10. 15:18

Jubileumot ünnepeltek a szennyvíztelepen

Nyíregyháza - A Nyírségvíz Zrt. I. számú szennyvíztisztító-telepének tíz évvel ezelőtti felújítására emlékeztek magyar és svájci szakemberek szerdán Nyíregyházán.

Nyíregyháza - A Nyírségvíz Zrt. I. számú szennyvíztisztító-telepének tíz évvel ezelőtti felújítására emlékeztek magyar és svájci szakemberek szerdán Nyíregyházán.Anno a szennyvíztisztító sem kapacitásában, sem technológiában nem felelt meg a 21. század elvárásainak.

– Cégünk egy sikeres projektnek köszönhetően a svájci államszövetség segítségével két év alatt 2,5 milliárdos beruházással egy új, a környezetvédelmi normáknak megfelelő szennyvíztisztító-telepet épített fel, amely mérföldkő volt a város életében. A svájci pénzügyi és technológiai támogatás eredményeként új funkciókkal is – iszapfeldolgozóval – bővült a telep – mondta Móricz István vezérigazgató és hozzátette: az akkor svájci szaktudást az új beruházások során is hasznosítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában